Emil Boc, despre cazul Mironescu: Am mers pe mâna ministrului Igaș

Emil Boc, despre cazul Mironescu: Am mers pe mâna ministrului Igaș

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la emisiunea „Evenimentul Zilei„, difuzată de B1 TV, că la data numirii lui Laurențiu Mironescu în funcția de secretar general al MAI nu a avut nicio informație privind existența unui potențial trecut infracțional al acestuia, motiv pentru care a și obținut accesul la documente secrete.

Boc a spus că a mers pe principiul bunei credințe în cazul numirii lui Mironescu. „Când un ministru (Traian Igaș) îmi face o propunere pentru un colaborator pe care și-l dorește merg pe mâna lui, din principiu. Evident, dacă am informații de o altă natură spun că aici este o problemă și să vină cu altcineva dar nu a fost cazul de acest fel”, a precizat politicianul.

Premierul a menționat că este convins că nici ministrul Igaș nu a avut informații privind potențialul trecut infracțional al lui Mironescu.

Acesta a pus accentul pe funcționabilitatea statului de drept spunând că „dacă în România anului 2011 o persoană atât de importantă din MAI este subiectul unei anchete penale și fiecare răspunde legii pentru ce face atunci statul de drept funcționează”.

Boc, despre Mironescu: Nu am avut informații privind trecutul său

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_7063').select();" id="embed_text_7063" />

Întrebat dacă se simte comfortabil cu un ministru precum Traian Igaș, premierul a spus că nu îi acordă circumstanțe de rea credință.

„Dacă aș fi avut impresia că deliberat mi l-a propus pe Mironescu știind că acesta ar fi avut activități penale Igaș nu ar mai fi fost astăzi ministru de Interne”, a subliniat Boc.

Boc: Dacă Igaș știa de trecutul lui Mironescu astăzi nu mai era ministru

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_7064').select();" id="embed_text_7064" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`