Emanuel Ungureanu, plângere penală la Parchetul General și la DNA împotriva lui Alexandru Rafila și a doi membri din Corpul de control: „Sunt fapte foarte grave” (VIDEO)

Publicat: 19 08. 2024, 10:49
Foto: Emanuel Ungureanu / Facebook

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat, luni, o plângere penală la Parchetul General și la DNA împotriva lui Alexandru Rafila și a doi membri din Corpul de control al ministrului Sănătății.

Emanuel Ungureanu (USR), plângere penală împotriva lui Alexandru Rafila

„Astăzi am depus la Parchetul General și la DNA o plângere penală împotriva domnului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, și împotriva a doi membri din Corpul de control al ministrului Sănătății, care nu au efectuat control la Spitalul Sfântul Pantelimon așa cum scrie în lege. Este vorba despre Octavian Melintescu și despre Sorin Luca. Sunt doi funcționari care, cu neglijență și comițând fapta de abuz în serviciu, au refuzat practic să facă un control conform legii 95, a unei hotărâri de Guvern și a modului în care este reglementată activitatea acestui Corp de control pe mai multe ordine de ministru”, a declarat deputatul USR.

„Domnul Rafila se face vinovat de fapte de abuz în serviciu și de neglijență în serviciu, conform articolelor 297 și 298 din Codul penal. Sunt fapte foarte grave, care au atentat și atentează în continuare la siguranța pacienților din Spitalul Sfântul Pantelimon”, mai susține el.

Emanuel Ungureanu: Sunt 16 articole din legea 95 încălcate de domnul Rafila

„În situația în care ministrul Sănătății a aflat inclusiv din presă despre faptul că în 48 de ore într-un spital din țara noastră, dintr-o secție ATI, mor 20 de oameni în condiții suspecte, el ar fi fost obligat prin lege, atenție, sunt 16 articole din legea 95 încălcate de domnul Rafila, el era obligat prin lege să facă un control complex pe secția ATI, din care ar fi trebuit să facă parte un medic specialist ATI, un inspector cel puțin de la Inspecția Sanitară de Stat, un reprezentant al Casei Naționale de Asigurări, un reprezentant al ANMDMR și un reprezentant al Colegiului Medicilor”, a mai declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu.