Elon Musk spune că a pierdut-o pe fiica sa transgender din cauza „neo-marxiștilor”: „Este comunism în toată regula”

Publicat: 11 10. 2022, 12:08
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Patrick Pleul

Elon Musk nu crede că ar fi avut vreo vină în îndepărtarea fiicei sale transgender în vârstă de 18 ani și a declarat într-un interviu pentru Financial Times că decizia copilului său de a se îndepărta de el a fost provocată de „neo-marxiști” din instituțiile de educație, transmit Page Six și East Bay Times.

Elon Musk spune că a pierdut-o pe fiica sa transgender, Vivian, din cauza „neo-marxiștilor”

„Este comunism în toată regula și un sentiment general că, dacă ești bogat, ești rău”, a declarat miliardarul american.

În luna iunie, o instanță din Los Angeles a aprobat oficial din solicitări din partea fiicei transgender a lui Elon Musk pentru a fi recunoscută drept femeie din punct de vedere juridic. În petiția pentru schimbarea numelui, copilul miliardarului și-a exprimat dorința de a nu mai avea legătură cu acesta. Judecătorul a semnat documentele și a confirmat că va fi emis un act de identitate care să îi reflecte schimbarea de nume și de gen.

Vivian Jenna Wilson, fostă Xavier Alexander Musk, este unul dintre cei patru copii pe care i-au adus pe lume Elon Musk și prima sa soție, Justine Wilson, în cei opt ani tumultuoși de mariaj.

Omul de afaceri a stârnit reacții de tot felul în iulie 2020, când denunța chestiunea pronumelor – pe care și le asumă persoanele cu o altă identitate de gen decât sexul natural. Partenera sa de la acel moment, cântăreața Grimes, s-a arătat revoltată: „Nu pot să suport ura. Te rog, oprește asta”.

La câteva luni distanță, Elon Musk avea să fie criticat pentru că a distribuit un meme ce părea să ironizeze persoanele care își specifică pronumele asumate în descrierile online. În replică, el spunea: „Susțin categoric persoanele trans, însă toate aceste pronume sunt un coșmar estetic”.