Elena Udrea: O apropiere, la un moment dat, între PDL și Mișcarea Populară este utilă

Elena Udrea: O apropiere, la un moment dat, între PDL și Mișcarea Populară este utilă
Foto: evz.ro

Deputatul PDL Elena Udrea este de părere că democrat-liberalii ar trebui să se apropie, „la un moment dat”, de noua fundație Mişcare Populară.

În același timp, Udrea dă asigurări că nu încurajează disidenţe şi rupturi de PDL.

„Subiectul relaţiilor dintre susţinătorii moţiunii „Noul PDL. O Nouă Românie” şi conducerea partidului stă în atenţia publică, chiar dacă personal am încercat să îl închid, declarând, ori de câte ori a fost cazul, că rămân în PDL şi că nu încurajez dizidenţa internă a celor care m-au susţinut în competiţia pentru şefia partidului”, scrie Udrea pe blogul personal.

Deputatul PDL a arătat că, în discuţiilor avute după Convenţia Naţională cu susţinătorii săi, majoritatea acestora s-au pronunţat pentru plecarea din partid.

„Nu am încurajat această soluţie. Dimpotrivă, am cerut şi argumentat rămânerea în PDL şi implicarea noastră activă în lupta cu USL, având ca ţintă câştigarea alegerilor viitoare. Nu există nicio strategie de rupere a partidului din partea noastră, însă responsabilitatea unităţii PDL aparţine conducerii actuale, care a participat la alegerile interne având ca principal mesaj unitatea partidului”, susţine fostul ministru.

În același timp, Elena Udrea afirmă că este nevoie ca PDL să păstreze electoratul pe care îl are preşedintele Băsescu, acest lucru putând fi realizat printr-o colaborare cu fundaţia Mişcarea Populară, formată la iniţiativa şefului statului.

„Cred că o apropiere, la un moment dat, între PDL şi Mişcarea Populară este utilă. La fel ca şi apropierea de celelalte formaţiuni politice de centru-dreapta. Este nevoie de o singură forţă politică puternică, având o singură voce şi un singur mesaj, care să se adreseze acestui electorat de centru-dreapta”, apreciază Elena Udrea.

„În calitate de simplu membru de partid, voi contribui la efortul comun de a reconstrui un PDL puternic, însă răspunderea pentru atingerea obiectivelor asumate de liderii săi (25% la europarlamentare şi 35% la parlamentarele viitoare) aparţine în totalitate actualei echipe de conducere a partidului”, a mai precizat Elena Udrea în postarea de pe blogul său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)