Elena Udrea a avut o intervenție telefonică la emisiunea Talk B1, moderată de către prezentatorul Mihai Duță la postul de televiziune B1 TV.
Fostul ministru al dezvoltării regionale și turismului și-a exprimat părerea în legătură cu demisia lui Tiberiu Nițu din funcția de Procuror General al României.
„Trebuie să recunoaștem că se întâmplă foarte multe lucruri la care nu apucăm să dăm răspunsuri sau să punem întrebări. Când procurorul general își dă demisia, nu e un lucru care trebuie trecut cu vederea.
#DIRECT_ONE_csats9#
Dar nu pot să spun că domnul Nițu a fost un procuror general care a dat dovadă de o competență deosebită în funcția pe care a ocupat-o, deci nu pot să spun ca este o mare pierdere că domnul Nițu isi demisia. Dar faptul că procurorul general își dă demisia cu 3 luni inainte de terminarea mandatului, este un subiect care ar fi trebuit analizat cu o mult mai mare atenție, și nu tratat cu superficialitate, ca urmare a unei situații ciudate, și anume faptul că, chiar dacă nu a fost acuzat de nimic, a fost menționat într-un rechizitoriu care îl acuza pe domnul Gabriel Oprea.
Dar dacă Gabriel Oprea este vinovat de ceva, si anume de abuz in serviziu, pentru ca a folosit coloana oficiala pentru a se deplasa prin București și prin afara sa, atunci și domnul Nițu, care a folosit coloane oficiale, ar trebui sa fie mărcar complice, indiferent dacă și-a dat demisia sau nu”
Elena Udrea crede că şi actualul ministru de Interne ar trebui să răspundă câtorva întrebări.
„Întrebarea mea este: Dar de domnul Tobă nu întreabă nimeni, nimic? Pentru că până la urmă, el le-a pus la dispozitie aceste coloane. Macar o demisie de onoare ar fi trebuit făcută din partea domnului Tobă.
Am văzut ca s-a creat o isterie despre cei care care sunt condamnați beneficiază de scutiri de pedeapsă pentru cărțile scrise în închisoare.
Dar sunt oameni care au titluri de doctori, și primesc 15% în plus la salariu, dar doctoratele lor sunt plagiate. Acum, întrebarea mea este, cei care și-au făcut academii, ei nu răspund la fel ca cei care sunt acum acuzați că scriu cărți sau li se scriu cărți în inchisoare pentru a iesi mai repede din pușcărie? fie avem un tratament egal pentru toata lumea, fie unii sunt mai egali decât alții în drepturi, si anume cei care sunt astăzi la butoane…. Acum avem ceva asemănător cu ceea ce era în timpul guvernului lui Ponta- avem oameni care se ocupa de plagiat, și nimeni nu face nimic.
Domnul Curaj, este membru pe viață al unei academii care da semnaturi unora pentru doctorate. Acest guvern, de așa-ziși tehnocrați, nu este cu nimic mai bun unui guvern politic, pentru că nu au în spate un guvern care să-i tragă la răspundere.
Cand te comporti cu lipsa de respect fata de reguli, si se striga ca ai in jurul tau oameni care wu incalcat legea, tu nu iei nicio masura, este normal ca lumea nu te mai respecta.
Care este diferența dintre acest guvern și un guvern politic? Niciunul. Și atunci apar oameni, precum șeful penitenciarelor, care nu-și dau demisia, chiar dacă le solicită ministrul.
Eu imi dau seama ca Pruna nu poate cere demisia unui coleg. Dar prim ministrul poate sa ii ceara sa isi dea demisia. Daca un procuror isi da demisia, si un ministru poate face asta”
Elena Udrea a vorbit și despre protocolul semnat dintre PSD și UNPR.
„Vom vedea ce consecințe va avea, având în vedere situația lui Gabriel Oprea. Trebuie o perspectiva pentru UNPR, pentru parlamentari. UNPR a fost un partid de parlamentari, are nevoie sa mearga cu cineva pe liste, pentru ca altfel nu poate intra in parlament. Dar vom vedea dacă protocolul va fi valabil până la toamnă.
Deocamdata era nevoie de acest protocol pentru ca UNPR-ul sa nu se imprastie in patru zari”
Tiberiu Nițu a anunțat că își dă demisia din funcția de procuror general al României, pentru ca imaginea instituției să nu fie afectată de acuzațiile ce i se aduc privind folosirea coloanelor oficiale. (Detalii AICI) Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia. (Detalii AICI)