Elena Udrea, despre prezidențiabilul Iohannis: M-am mirat că ACL a ales să meargă cu un candidat care urma să fie judecat pentru incompatibilitate (VIDEO)

Publicat: 25 09. 2014, 20:57
Foto: B1 TV

Prezidențiabilul PMP Elena Udrea a declarat, joi seară, în cadrul emisiunii ”Bună Seara, România”, difuzată de B1 TV, că a fost surprinsă că ACL a ales să meargă la alegerile prezidențiale cu un candidat care are un dosar de incompatibilitate.

”Eu m-am mirat că cei de la ACL au mers pe candidatul actual, pe domnul Iohannis, pentru că se știa de atunci că există un proces care s-a terminat pe fond și că urmează un recurs. Cei de la ACL au spus ce spun și acum, că nu va fi nicio problemă. Cu toate acestea, și-au asumat acest risc – să meargă cu un candidat care urma să fie judecat pentru incompatibilitate, ceea ce i-ar atrage imposibilitatea de a candida – și au mers cu el știind că va fi judecat”, a declarat președintele PMP.

Elena Udrea susține că situația PDL este în prezent una tristă, partidul care a dat de două ori președintele țării aflându-se acum în posibilitatea de a chiar pierde candidatul pe care îl susține.

”Ce mi se pare mie trist și nepotrivit este situația PDL. S-au aruncat în această alianță cu promisiunea acestui proiect unitar de mare singur partid liberal, fiind de acord să renunțe la istoria și bradnul PDL. Au mers să susțină orice candidat, că e domnul Antonescu sau domnul Iohannis, nu și-au pus problema dacă acesta are vreo problemă și se pot trezi în situația în care PDL rămâne fără candidat în această competiție. Ori pentru partid care a câștigat de două ori președinția României, s-au dus să sprijine un candidat care nu este al lor. PNL a fost în ultimii cinci ani în tabăra cu care PDL s-a luptat și cu toate acestea au mers să îl susțină”, a completat Elena Udrea.

Udrea: M-a mirat că ACL l-a ales pe Iohannis prezidențiabil