Elena Udrea crede că Tăriceanu nu va aduna suficientă susținere în primul tur pentru a-l ajuta pe Ponta în turul doi (VIDEO)

Publicat: 25 09. 2014, 21:55
Foto: B1 TV

Prezidențialul PMP Elena Udrea a declarat, joi seară, în cadrul emisiunii ”Bună seara, România”, difuzată de B1 TV, că Victor Ponta se bazează pe voturile electoratului lui Călin Popescu Tăriceanu în turul doi al alegerilor, însă acesta nu va putea aduna suficientă susținere.

”Aceasta este strategia lui Victor Ponta. Știind că nu are de unde să aducă electoratul lipsă în turul doi, ca să poată câștiga Președinția României îi trebuie 50% + 1, încearcă diferite tertipuri. Unul este arunarea în cursă a lui Călin Popescu Tăriceanu. Se spune chiar că între turul unu și turul doi îl va numi pe Tăriceanu premier sau îi va face propunerea în așa fel încât cei care îl susțin pe Tăriceanu să fie păcăliți de acest parteneriat”, a explicat Udrea.

Aceasta a explicat însă că Tăriceanu nu îi va putea aduce prezidențiabilului PSD în turul doi voturile de care acesta are nevoie.

”Este o strategie aruncarea în competiție cu scopul de a lua electoratul lui Tăriceanu în turul doi, un electorat nostalgic USL, dar care nu este PSD. PNL, nostalgic USL și care s-au gândit că îl va capacita domnul Tăriceanu și va trece în turul doi la Victor Ponta. Cred că este un calcul greșit, domnul Tăriceanu nu poate să câștige atât de mult în turul unu încât voturile sale să îi ajungă lui Ponta, iar voturile nu se plimbă așa cum cred politicienii, de la un candidat la altul”, a mai spus Elena Udrea.

Udrea: Tăriceanu nu va avea rezultate bune în primul tur