Elena Udrea a fost audiată ca martor în dosarul corupției din Portul Constanța

Publicat: 11 08. 2011, 19:44
Foto: gov.ro

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că a fost audiată joi, la DNA, în calitate de martor în dosarul corupţiei din Portul Constanţa. Udrea a precizat că a fost citată la solicitarea avocaţilor senatorului Mircea Banias, anunță Mediafax. „Astăzi (joi, n.r.) am fost la DNA. V-am surprins, uitaţi, n-aţi ştiut!”, a anunțat Udrea.

„Am dat o declaraţie de martor în acest dosar, pentru că cei de-acolo, vorbind, ba pomeneau un nume, ba pe altul. Am dat o declaraţie scurtă, nu mi-a cerut nimeni niciodată nimic”, a declarat ministrul Elena Udrea. „A fost dorinţa avocaţilor, tocmai ca să confirme persoanele respective că n-a fost o discuţie şi nu s-a făcut nimic. Eu sunt avocat şi înţeleg”, a adăugat Udrea.
  
Elena Udrea a explicat că a fost chemată la DNA „la cererea avocatului domnului Banias” și a subliniat că toți miniștrii audiați de procurorii anticorupție au fost convocați la cererea apărărorior învinuiților care doreau să se asigure că nu au existat intervenții din partea senatorului Banias. 
       
„Avocaţii apărării au cerut să fie întrebaţi dacă s-a făcut vreo intervenţie, numiri în funcţie sau altceva din partea senatorului Banias sau a celuilalt coleg”, a spus ea.

Ministrul a declarat că le-a spus anchetatorilor că senatorul bnias nu i-a solicitat niciodată sprijinul entru vreo numiore în Portul Constanța. Am dat  „o declaraţie prin care să confirm că domnul Banias niciodată nu a venit la mine să-mi spună să pun pe cineva în funcţie. Nici nu era ministerul meu, era ministerul Transporturilor, era exclus, deci categoric nu era vorba de mine. Oamenii la telefon vorbesc multe”, a mai spus ministrul Elena Udrea.

Udrea s-a abținut de la a emite vreo părere legată de vinovăția celor anchetați în acest dosar, printre care senatorul PDL Mircea Banias și secretarul general al MAI Laurențiu Mironescu. dar i-a criticat pe aceștia pentru că  „folosesc numele colegilor (care sunt, n.r.) în funcţii publice şi pe urmă se creează o impresie care chiar nu foloseşte nimănui: nici lor, nici partidului”.
 
Numele ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, apare într-o interceptare a convorbirilor telefonice dintre Laurenţiu Mironescu şi Aurelian Pilcă, inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa, pe tema sprijinului financiar pentru ca Laurenţiu Mironescu să câştige alegeri în PDL şi a intervenţiilor pentru ca Pilcă să fie numit şef în port sau a eforturilor de a intra în anturajul ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. 
       
Procurorii DNA l-au audiat în urmă cu două zile și pe fostul Ministru de Interne Vasile Blaga, în cadrul anghetei dosarul neregulilor din Vama Agigea. Joi, DNA a anunțat că fostul ministru nu apare ca învinuit sau inculpat în nici un dosar al instituției.

Știre în curs de actualizare.