Elena Lasconi, aleasă noul președinte al USR, cu peste 68% din voturile exprimate: „De astăzi începe reconstrucția partidului” (VIDEO)

Elena Lasconi, aleasă noul președinte al USR, cu peste 68% din voturile exprimate: De astăzi începe reconstrucția partidului (VIDEO)
Conferinta de presa organizata de Elena Lasconi la sediul USR, in Bucuresti, 26 iunie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi a fost votată miercuri de membrii USR noul președinte al partidului, cu peste 68% din voturile exprimate.

Gabriel Filip a obținut 310 voturi, Radu Hosu – 1471 de voturi, Cristian Seidler – 1.873 de voturi, iar Elena Lasconi – 7.701 de voturi.

Elena Lasconi a precizat într-o conferință de presă că de astăzi începe reconstrucția USR:  „Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată prin vot. De astăzi începe reconstrucția USR și tot de astăzi vom lucra mai uniți și mai determinați ca niciodată pentru că în joc este pierderea democrației din România. Poate că nu întâmplător am câștigat aceste alegeri astăzi, de Ziua Drapelului”.

„Sunt mândră că sunt româncă și sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi și m-aș bucura ca în această seară să îl fluturăm cu toții în Piața Universității, la Iași, la Constanța, în România de dincolo de granițele țării și să ne bucurăm împreună de victoria naționalei de fotbal la Campionatul european.

Concentrarea puterii în mâinile unor partide învechite în rele și mimarea că ar consulta populația din patru în patru ani au adus doar dispreț, furt din buzunarele celor care muncesc și sunt de bună credință și muncesc pentru România, asta a dus la slăbirea statului, din punctul meu de vedere. Puterea poporului înseamnă putere în fiecare zi și nu o dată la patru ani, puterea cetățeanului înseamnă să ai o viață într-o țară mândră și respectată în care să îți dorești să crești copiii și să nu dorești să pleci cu gândul că în altă parte sistemul funcționează”, a mai spus Elena Lasconi.

Aceasta a precizat că după ce a fost aleasă președinte USR va lucra în echipă și va reprezenta fiecare membru al partidului:

„Așa cum e într-un oraș când câștigi primăria cu majoritate reprezinți după alegeri fiecare cetățean al acelui oraș, așa o să fac și în USR. Suntem o echipă iar eu toată viața am lucrat în echipă”.

Elena Lasconi a mai spus că la Câmpulung a ”demonstrat că poate să construiască punţi între oameni, între generaţii şi că poate să reunifice oamenii în jurul unor valori precum munca, respectul faţă de oameni şi eficienţa în a reconstrui societatea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`