Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu” (VIDEO)

Publicat: 05 10. 2024, 20:10
Actualizat: 05 10. 2024, 21:56
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: Captură video - USR / Facebook

Elena Lasconi, liderul USR și candidata partidului la alegerile prezidențiale, spune că decizia Curții Constituționale de a-i interzice Dianei Șoșoacă să candideze la Președinție „pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu”.

Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR privind candidatura Dianei Șoșoacă

Liderul USR spune că „democrația este și dreptul fiecărui cetățean de a candida”.

„Este o reacție la cald, dar interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curții Constituționale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum același om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în țară pentru o funcție publică”, a declarat Elena Lasconi, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Elena Lasconi: Cine va fi următorul președinte al României trebuie să stabilească alegătorii

Candidata USR spune că alegătorii sunt cei care trebuie să decidă cine va câștiga cursa prezidențială.

„De doamna Șoșoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiași ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichițe legislative”, a adăugat Elena Lasconi.

„Cine va fi următorul președinte al României trebuie să stabilească alegătorii, nu manevrele făcute de un sistem corupt și putred până în măduva oaselor”, a conchis liderul USR.