Elena Lasconi: PSD a distrus economia, acum dorește să distrugă și democrația. Cerem forțelor de dreapta să se alăture moțiunii. PNL are câteva ore să arate dacă e de partea poporului sau de partea lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

Publicat: 08 10. 2024, 13:10
Actualizat: 08 10. 2024, 13:15
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: USR

USR lucrează la textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, a anunțat Elena Lasconi, liderul și candidata partidului la alegerile prezidențiale, marți, într-o conferință de presă.

Elena Lasconi (USR): PSD a distrus economia, acum dorește să distrugă și democrația

Președinta USR a acuzat PSD că „a distrus economia, acum dorește să distrugă și democrația”.

„România se află într-un moment de răscruce. Noi, la USR, am vorbit de fiecare dată despre pericolul pe care îl reprezintă acest partid, PSD, născut din rămășițele Partidului Comunist. Noi, la USR, am vorbit de fiecare dată despre pericolul pe care îl reprezintă acest partid, care dorește să acapareze întreaga putere a statului și să calce în picioare democrația”, a declarat Elena Lasconi.

„PSD a distrus economia, acum dorește să distrugă și democrația. Cum fac ei asta? Simplu, deja cred că știe toată lumea, știu toți românii, pun din pix la conducerea unor instituții oameni care le datorează totul, funcția, banii, cariera, acestui partid PSD și apoi, în momentele importante, fac jocul PSD-ului. Practic, calcă în picioare legi, calcă în picioare Constituția, statul de drept și democrația. PSD calcă în picioare dorința românilor de a trăi într-un stat de drept”, a adăugat liderul USR.

USR invită forțele de dreapta să se alăture moțiunii de cenzură

Elena Lasconi a transmis un îndemn către forțele democratice de dreapta din Parlament și „un mesaj special” pentru PNL.

„USR lucrează, chiar acum, lucrăm la textul moțiunii de cenzură, prin care să dăm jos acest guvern incompetent și corupt. Cerem tuturor forțelor democratice parlamentare, forțelor de dreapta, să se alăture în demersul nostru pentru a oferi românilor o guvernare predictibilă, democratică, care să își dorească să facă bine pentru țară”, a continuat Elena Lasconi.

„Și un mesaj special pentru foștii noștri parteneri de la PNL, aveți câteva ore să le arătați românilor de partea cui sunt, de partea poporului sau de partea lui Marcel Ciolacu, câteva ore! Știu că este greu, știu că este greu să te îndepărtezi de pungile cu bani de la Guvern, știu că este greu, mai ales că toți primarii din țară așteaptă ceva ca să poată să vă sprijine în această campanie electorală, dar să nu uităm că PNL a făcut foarte multe lucruri bune în istoria României, în urmă cu 100 de ani. Nu puteți să mai mergeți braț la braț cu PSD și să spuneți că sunteți urmașii Brătienilor”, a mai spus liderul USR.