Elena Lasconi, mesaj de Ziua Armatei Române: „O armată puternică înseamnă o națiune sigură. Și asta nu este negociabil.” (VIDEO)

Publicat: 25 10. 2024, 16:38
Actualizat: 25 10. 2024, 16:46
Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi, liderul USR și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, a fost prezentă la Mausoleul de la Mateiaș, cu ocazia Zilei Armatei Române.

Elena Lasconi, mesaj de Ziua Armatei

Liderul USR a transmis un mesaj pentru toți miltiarii români, cu ocazia Zilei Armatei Române.

„Astăzi, de Ziua Armatei Române, sunt la Mausoleul de la Mateiaș, un loc al memoriei și al sacrificiului, un loc care ne amintește de cei care și-au dat viața pentru a apăra libertatea și viitorul nostru.
Le mulțumesc astăzi militarilor români pentru că poartă uniforma și drapelul românesc cu mândrie și le mulțumesc pentru sacrificiul făcut pentru siguranța noastră.
Armata ar trebui să fie o prioritate pentru orice guvernare. Din păcate, guvernările PSD-PNL ne-au arătat altceva. Ne-am luat angajamentul să alocăm 2,5% din PIB pentru Apărare, dar, în realitate, în 2023, s-a cheltuit doar 1,6%, conform rapoartelor oficiale NATO. De ce? Banii au fost mutați din pix de la Apărare, acei bani care ar fi trebuit să meargă în modernizarea Armatei, către pușculița lui Ciolacu, apoi au fost cheltuiți pentru privilegiile unora.
O să citiți astăzi cuvinte elogioase transmise de Ciolacu și Ciucă militarilor români, însă, domnilor, mulțumirile și respectul se arată pe fapte, nu pe vorbe!
Eu mă voi asigura că cel puțin 2,5% din PIB merge în mod real pentru Apărare. Pentru că România merită o armată bine echipată, respectată, modernă. Militarii noștri merită solde bune, condiții mai bune și echipamente demne de o țară NATO.
Și astăzi, mai mult ca oricând, mă înclin în fața eroilor noștri și a celor care servesc sub drapelul României. O armată puternică înseamnă o națiune sigură. Și asta nu este negociabil.
Avem datoria să nu uităm niciodată sacrificiile făcute de cei care au căzut pentru ca noi să fim liberi.
La mulți ani!”, a declarat Elena Lasconi.