Elena Lasconi: Locul Republicii Moldova este lângă România, în Uniunea Europeană

Elena Lasconi: Locul Republicii Moldova este lângă România, în Uniunea Europeană
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: Elena Lasconi / Facebook

Elena Lasconi a afirmat că Republica Moldova ar trebui să intre în Uniunea Europeană, iar România ar trebui să o susțină. Ea a subliniat faptul că Guvernul au ignorat trimiterea de observatori la alegerile de duminică din Republica Moldova.

„Vor spune un DA hotărât Vestului”

În plus, ea a spus că Dan Barnca este singurul reprezentant oficial al României care va fi la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

„În marea bătălie pentru Europa, bravul nostru Ciolacu și al său ostaș trag chiulul. Au învățat de la Iohannis. Câtâ ipocrizie!
Acolo unde se dă o adevărată luptă pentru libertate, democrație și valori europene, în Republica Moldova, este, în acest moment, un singur oficial român cu ochii pe corectitudinea alegerilor: colegul meu Dan Barna, europarlamentar.

Atât de mult îi interesează pe domnii Ciucă și Ciolacu soarta alegerilor de duminică din Republica Moldova că n-au mișcat un deget să trimită observatori, așa cum ar fi putut.

745 de observatori internaționali participă la această misiune din partea Parlamentului European, din partea OSCE și a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei sau din partea unor organizații specializate. În acest moment, Dan Barna este singurul reprezentant oficial pe care România îl are acolo! Singurul! Și asta, pentru că Dan a făcut demersurile necesare, nu pentru că actualii guvernanți ar fi luat o decizie în acest sens.

Vi se pare incredibil? Da, este. Domnii Ciucă și Ciolacu ne amețesc cu vorbe, dar când să treacă la fapte nu fac nimic. Absolut nimic. Oricât de greu de crezut ar părea, PSD și PNL, aceste partide care se visează permanent la guvernare și care conduc Parlamentul României, au ignorat solicitarea de a trimite observatori la alegerile de duminică ale fraților noștri de peste Prut. Dincolo de discursurile lor sforăitoare, domnii Ciucă și Ciolacu nu trec la fapte. Puteau, dar nu au trimis pe nimeni la un eveniment de importanță istorică la care toate statele europene importante sunt prezente.

Am mai spus, o repet: locul Republicii Moldova este lângă România, în Uniunea Europeană. Oricâte resurse ar folosi Rusia lui Putin să schimbe soarta fraților noștri, eu am încredere că în această duminică vor spune un DA hotărât Vestului și un NU categoric Rusiei care vrea să-i întoarcă în trecut!

Mergeți la vot!”, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`