Elena Lasconi: „Îmi voi depune candidatura pentru desemnarea candidatului USR la alegerile prezidențiale” (VIDEO)

Publicat: 26 06. 2024, 13:57
Actualizat: 26 06. 2024, 14:32
Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi a declarat miercuri într-o conferință de presă că își va depune candidatura pentru competiția internă din USR privind desemnarea candidatului partidului pentru alegerile prezidențiale, după ce miercuri a fost aleasă noul președinte al formațiunii politice.

Aceasta a precizat că sâmbătă, USR va alege candidatul partidului la prezidențiale:

„O să îmi depun candiatura pentru că după cum bine știți, pe data de 29 iunie, sâmbătă o să avem congres și în USR funcționează democrația și probabil o să avem mai mulți candidați care își doresc să devină candidatul USR pentru funcția supremă în stat, iar eu îmi voi depune candidatura pentru sâmbătă”.

Elena Lasconi a mai spus că este convinsă că va avea majoritate în Biroul Național al partidului, votat de asemenea în weekend. Întrebată despre numărul mic al membrilor care a votat în cursa internă a USR, Elena Lasconi a spus:

„Până acum când am avut alegeri am avut multe luni înainte de pregătire, de dezbatere internă și așa mai departe. Au trecut 16 zile, a fost foarte din scurt. Noi așa am fost obișnuiți, să rumegăm încet, să vedem, să urmărim fiecare andidat pentru funcția de președinte USR al partidului. Acum a fost cam din scurt, nu mai punem la socoteală că e și frumos afară, că sunt plecați cu familia la mare, la munte…”.

Elena Lasconi a mai precizat că nu va decide singură cu privire la o posibilă alianță cu alte formațiuni politice pentru prezidențiale:

„Nu vreau să discut despre alianțe, sunt o persoană a dialogului. Am văzut că și liderii PNL vor să discute cu USR, eu sunt deschisă la dialog cu toată lumea, însă nus e va întâmpla sub nicio formă să ia Elena Lasconi o decizie de alianță. Așteptăm sâmbătă, mai degrabă ziua de duminică în care să avem un Birou Național nou. E foarte improtant să nu fii în situația să ai o alianță făcută pe genunchi și să comunice d ela televizor sau să aflii la telefon că ești într-o alianță politică”.