Elena Lasconi: Îl apreciez pe Nicușor Dan și-i mulțumesc foarte mult / Nu uit atacurile mizerabile ale PNL la adresa lui. Și el tot a reușit să fie aplaudat la Congresul PNL și să ridice sala în picioare (VIDEO)

Publicat: 17 09. 2024, 21:43
Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi, lidera USR şi candidata partidului la prezidențiale, l-a lăudat de mai multe ori pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și i-a mulțumit acestuia pentru că a semnat pentru candidatura ei. În schimb, ea nu-i dă lui Dan prea multe șanse să unească partidele de dreapta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV, în contextul în care Nicușor Dan încearcă să-și arate susținerea partidelor și candidaților de dreapta, în speranța că viitorul guvern va fi unul de această orientare politică.

Elena Lasconi, laude pentru Nicușor Dan, critici pentru PNL

„Pornim de la faptul că-l apreciez foarte mult pe Nicușor Dan și-i mulțumesc foarte mult că mi-a oferit semnătură de susținere. (Știți că i-a dat-o și lui Ciucă?) Da, dar după mine (râde). Mă bucur foarte mult că a făcut asta. Mă aștept și ar fi OK să-i dea semnătură și dlui Orban, că spune că-i tot de dreapta. Pentru că nu ar fi înțelept să se poziționeze decât de dreapta, cum e și cum gândește.

Vreau să-i mulțumesc foarte mult! Dar nu uit atacurile mizerabile pe care le-a făcut PNL la adresa lui Nicușor Dan în campania electorală prin vocea purtătorului de cuvânt al PNL (Ionuț Stroe) și, cu toate astea, a avut abilitatea Nicușor Dan să fie invitat la Consiliul Național (al PNL) și să fie aplaudat și să ridice sala în picioare. Asta înseamnă bravo, bravo nu pentru PNL, ci pentru Nicușor Dan!”,a declarat Elena Lasconi, pentru B1 TV.

Lasconi nu crede că Dan poate uni forțele de dreapta

„Îl apreciez foarte mult ca primar, e un om foarte inteligent și-i datorăm faptul că el e cel care a construit USR. Dar și-n calitata sa de extraordinar matematician, nu cred că poate rezolva această ecuație, care e foarte complicată acum, de a uni toate forțele de dreapta.

Nu că n-ar fi disponibilitate, că și eu am dorit foarte mult, dar nu aveam cum să pun pe tavă mandatele pe care le-am fi obținut singuri pentru toți ceilalți parteneri”, a mai declarat Elena Lasconi.

Aceasta a precizat apoi că „nu a fost vorba de orgolii” în negocierile cu celelalte partide de dreapta pentru formarea unei alianțe, ci „de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate pentru cât sunt în sondaje acum”.