Elena Lasconi, după cazul Bulai: USR cere înființarea unei comisii de anchetă la nivel parlamentar, care să analizeze astfel de cazuri și să propună măsuri concrete

Elena Lasconi, după cazul Bulai: USR cere înființarea unei comisii de anchetă la nivel parlamentar, care să analizeze astfel de cazuri și să propună măsuri concrete
Inquam Photos / Octav Ganea

USR cere înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivel parlamentar, care să analizeze şi să propună măsuri concrete în cazul agresiunilor sexuale din sistemul de educaţie.

„Vieți distruse, traume, umilințe și un comportament abuziv”

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Elena Lasconi, a comentat cazul profesorului Bulai de la SNSPA, acuzat de hărțuire sexuală și cere să se ia măsuri concrete pentru ca astfel de cazuri să nu mai existe.

“Afară de la catedră!

Vieți distruse, traume, umilințe și un comportament abuziv. Asta au primit zeci de generații de fete din partea unui profesor de la SNSPA, a cărui misiune era să le învețe sociologie.

Cazul profesorului Bulai de la SNSPA acuzat de hărțuire sexuală este genul de situație care nu poate lăsa loc de interpretări. Investigația Snoop este clară.

Nu e timp de pierdut.

De aceea, colegii mei parlamentari au cerut deja conducerii SNSPA să spună câte plângeri care acuză fapte de hărțuire sexuală sau agresiune sexuală au fost înregistrate în ultimii 10 ani, câte dintre acestea au fost admise, care au fost sancțiunile aplicate și ce măsuri au fost luate. Este impardonabil ca astfel de cazuri să existe și să fie tolerate timp de 30 de ani!

În plus, USR cere înființarea unei comisii de anchetă la nivel parlamentar care să analizeze astfel de cazuri și să propună măsuri concrete.

Sistemul de educație din România este în degringoladă din cauza politicienilor care în ultimii ani și-au bătut joc de el. Un exemplu este chiar așa-zisul proiect România Educată, care a promovat exclusiv interesele baronilor de sistem precum acest domn Bulai.

USR a organizat, anul trecut, zeci de consultări în toată țara pe tema Legilor Educației și a depus amendamente pentru o reformă reală în sistem, printre care și limitarea la maximum două mandate de 4 ani pentru rectorii universităților”, este postarea publicată pe Facebook, de către Elena Lasconi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`