Elena Lasconi, despre propunerea ca Bolojan să devină premier: Atâta timp cât faptele vorbesc și experiența de atâția ani, nu regret nimic din declarația mea / Cu siguranță va trebui să facem această reformă administrativă la care eu țin foarte mult (VIDEO)

Publicat: 30 08. 2024, 20:06
Actualizat: 30 08. 2024, 20:06
Sursa foto: USR

Elena Lasconi, lidera USR și candidata partidului la prezidențiale, a fost prezentă în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu, pe B1 TV, unde a motivat propunerea sa de premier, și anume, actualul președinte al CJ Bihor, liberalul Ilie Bolojan, dacă va ajunge președinta României.

Lasconi a precizat că nu regretă nimic din declarația pe care a făcut-o “atâta timp cât faptele vorbesc și experiența de atâția ani”.

„Doar un om care știe ce înseamnă administrație poate să aprecieze sau nu munca unui om”

Lidera USR a fost întrebată cum comentează declarațiile politicienilor, care au apărut după ce a făcut această propunere.

“Păi ce să comentez eu? Despre domnul Rareș Bogdan nu vreau să comentez nimic, că nu am ce, nu știe ce înseamnă administrație și doar un om care știe ce înseamnă administrație poate să aprecieze sau nu munca unui om și atâta timp cât faptele vorbesc, și experiența de atâția ani, nu regret nimic din declarația mea.

Dar da, este foarte adevărat că în USR există mulți oameni valoroși, care ar putea să fie prim-ministru, miniștri, și așa mai departe, dar asta a fost primul gând care mi-a venit și, într-un fel, dacă stau bine să mă gândesc acum, mă gândeam că unul din principalele mele puncte pe programul de țară, la care țin foarte mult, și despre care se vorbește de vreo 12 ani și nu se întâmplă absolut nimic, este reforma administrativă și asta înseamnă și desființarea consiliilor Județene. În cazul acesta, domnul Bolojan o să rămână fără serviciu.

Deci, având în vedere faptul că dacă o să guvernăm de la anul, și asta se va întâmpla, cu siguranță va trebui să facem această reformă administrativă la care eu țin foarte mult: desființarea Consiliilor Județene, comasarea comunelor care au mai puțin de 2000 de locuitori, pentru că poți să faci și o reducere mare de cheltuieli în felul acesta, pentru că în momentul de față nu știu dacă știți, dar aceste comune nu au bani ca să-și plătească angajații. Ce să mai vorbim de investiții, fonduri europene?

(…) Președintele ar putea să facă propunerea pentru premier și am și eu ideile mele despre cum ar trebui să arate programul de guvernare începând de la anul”.