Elena Lasconi, despre decizia de a intra în politică: „Dacă nu erau atât de aroganți și atât de cum nu trebuie să fie un politician eu astăzi nu aș fi fost aici”

Elena Lasconi, despre decizia de a intra în politică: Dacă nu erau atât de aroganți și atât de cum nu trebuie să fie un politician eu astăzi nu aș fi fost aici”
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, a povestit vineri seara în emisiunea Bună, România care a fost momentul care a determinat-o să intre în politică. Aceasta a vorbit despre scena în care jurnalisul Alex Dima de la PRO TV a fost jignit de Liviu Dragnea în momentul în care a încercat să îi adreseze întrebări:

“Totul a culminat când stăteam pe canapea, am fost la toate protestele din stradă. M-am revoltat și m-am dus și am fost acolo…Era momentul, stăteam în fața televizorului, eram singură în casă, mă uitam la televizor și îl vedeam pe Dragnea. Era colegul meu Alex Dima de la PRO TV care umbla după el să îi ia niște declarații.

Și domnul Dragnea i-a zis, vrei să vii cu mine la toaletă? Ăla a fost punctul în care eu am zis gata, trebuie să ies din bula asta de ipocrizie în care sunt eu cu familia mea, cu colegii mei, cu prietenii mei, să încerc să fac ceva. Și atunci am decis să intru în politică și să candidez la primărie. Și vreau să îi mulțumesc pe această cale. Dacă nu erau atât de aroganți și atât de cum nu trebuie să fie un politician eu astăzi nu aș fi fost aici”.

Cât privește postura de candidat la prezidențiale, Elena Lasconi a precizat că momentul 9 iunie, când USR a obținut 8,7%, urmat de alegerile interne au propulast-o în cursa prezidențială:

„După ce am ajuns la Câmpulung și am câștigat alegerile, le-am câștigat de două ori, ultima dată cu 70% s-a întâmplat momentul 9 iunie când am avut scorul acela de 8,7% care este catastrofal din punctul meu de vedere dacă e să mă uit în urmă și de aici încolo colegii mei, voturile, a fost democrație în USR și uite așa sunt candidatul la prezidențiale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare