Elena Lasconi candidează la șefia USR: „Motivul – reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat” / Prună, Năsui și Viziteu o susțin

Publicat: 16 06. 2024, 17:05
Actualizat: 16 06. 2024, 17:09
Sursa foto: USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, deoarece e nevoie de „reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat”.

Lasconi candidează la președinția USR

„După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situație în fața căreia nu pot să rămân spectator.

Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții.

Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi aici la Câmpulung.

În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte.

Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat.

Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat.

Aici la Câmpulung continuăm cu fapte. Vă rog să aveți încredere: cuvântul meu e contract! Să fim sănătoși, liberi, uniți și să ne bucurăm unii de alții!”, a transmis Elena Lasconi, într-o postare pe Facebook.

Prună, Năsui și Viziteu o susțin pe Lasconi

Dintre actualii lideri ai partidului, trei deja și-au anunțat sprijinul pentru ea: Claudiu Năsui, Cristina Prună și Lucian Viziteu.

„USR are nevoie de reconstrucție iar România are nevoie de un partid autentic liberal.

În politică nu sunt importante persoanele, ci ideile. Persoanele vin și pleacă. Dar ideile rămân.

Nu fac des postări despre persoane, dar astăzi e cazul să fac una. Nu doar pentru că această persoană merită din plin, dar pentru că, mai mult ca oricând USR are nevoie de oameni credibili în fruntea sa.

O susțin pe Elena Lasconi la președinția USR pentru că USR-ul are nevoie de reconstrucție.

Mă bucur că Elena Lasconi a acceptat să candideze la președinția partidului și este hotărâtă să candideze și la președinția României. Elena a demonstrat că poate să unească oamenii și să aibă rezultate. A reconstruit Câmpulung, iar rezultatul electoral a fost la înălțime.

Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați dat mesaje de încurajare zilele astea. O susțin pe Elena din toată inima. Și este important să fim cât mai mulți care o susținem pe ea și care susținem în continuare USR, singurul partid care are șanse să fie autentic liberal în politica din România.

Dacă sunteți membri USR, vă încurajez să faceți tot ce puteți să o susțineți pe Elena și să participați la Reconstrucția USR!”, a transmis Claudiu Năsui, pe Facebook.

„Elena Lasconi a spus Da!

Elena a hotărât să-și asume atât candidatura la președinția partidului, cât și candidatura la alegerile prezidențiale.
Nu a fost o decizie ușoară, va avea cu siguranță multe de înfruntat. De asta are toata aprecierea si susținerea mea.
Mă bucur că a înțeles mesajul meu și al altor colegi, atunci când am solicitat ca oricine dorește să se înscrie în cursa pentru conducerea USR să-și asume și candidatura.
O susțin pe Elena deoarece cred că în acest moment este cea mai bună soluție pentru USR. Elena are energia și dorința de a reconstrui partidul, are legitimitatea votului și notorietatea necesară pentru a începe campania cu motoarele turate.
Urmează săptămâni și luni de foc. Nu ne va fi ușor, situația este extrem de complicată și o știe fiecare dintre noi. Dar fix pentru astfel de momente am intrat în politică!
România se schimbă cu noi toți. E nevoie de munca fiecăruia, de hotărârea, de pasiunea fiecăruia. Și, poate, e nevoie și de puțină credință. Credința că împreună vom reuși!”, a transmis Viziteu, pe Facebook.