El Pais a publicat înregistrarea în care Victor Ponta spune că demisionează dacă comisia abilitată constată că a plagiat

Publicat: 03 07. 2012, 18:23
Foto: victorponta.ro

Cotidianul spaniol El Pais a publicat înregistrarea audio a interviului în care premierul Victor Ponta spune că va demisiona în cazul în care Comisia de Etică va confirma acuzele de plagiat cu privire la teza sa de doctorat.

Corespondentul cotidianului spaniol El Pais i-a făcut o vizită premierului român Victor Ponta la Palatul Victoria săptămâna trecută, după ce Curtea Constituţională a decis că Traian Băsescu, în calitate de preşedinte, este cel care trebuie să reprezinte România la Consiliul European. El l-a întrebat pe premierul român dacă va demisiona în cazul în care acuzaţiile de plagiat se dovedesc adevărate. Răspunsul lui Ponta nu lasă loc de îndoieli şi dovedeşte clar că jurnalistul El Pais a înţeles foarte clar cuvintele şefului Executivului român.

„În mod sigur mă retrag,” a răspuns Ponta, întrebat de jurnalistul de la El Pais ce va face dacă dacă Comisia de Etică decide că a plagiat.

„Dacă comisia abilitată de lege dă o asemenea decizie, da. În același timp, însă, am fost judecat doar pe un criteriu politic,” a repetat acesta.

Ponta
: Am cerut Comisiei de Etică abilitată de lege, eu am cerut, să verifice teza de doctorat şi sunt convins că se va dovedi că nu am plagiat.
Reporter: Şi dacă Comisia despre care mi-aţi spus dvs decide că a fost plagiată?
Ponta: Atunci ÎN MOD SIGUR MĂ RETRAG!
Reporter: Veţi demisiona?
Ponta: Sigur. Dacă comisia abilitată de lege dă o asemenea decizie, da.

„Eu am respectat toate standardele care existau atunci în România. Pentru că nu pot fi judecat decât la standardele pe care universitățile din România le aplicau în urmă cu 12 ani. Am respectat toate legile. Am cerut Comisiei de Etică abilitată de lege, eu am cerut să verifice teza și sunt convins că se va dovedi că nu am plagiat,” a mai spus premierul.

Acest interviu a fost acordat cotidianului pe 28 iunie, cu o zi înainte ca Consiliul General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare să decidă că premierul a plagiat.

Luni, ministrul de Externe Andrei Marga a declarat că din cunoștințele sale, premierul nu a făcut declarația că demisionează dacă se constată plagiatul.

Interviu Ponta – El Pais

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />