Eduard Hellvig: „Babasha a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii”

Publicat: 15 06. 2024, 17:34
Eduard Hellvig, fostul șef al Serviciului Român de Informații (SRI). Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eduard Hellvig, fostul director al Serviciului Român de Informații (SRI), a comentat rezultatul alegerilor și scandalul de la concertele Coldplay, susținând că singurul care a fost sincer săptămâna aceasta a fost Babasha, manelistul huiduit la primul dintre concerte.

Cum a comentat Eduard Hellvig rezultatul alegerilor și scandalul de la Coldplay

Într-o postare pe platforma X, Hellvig a remarcat întâi că liderul Coldplay, Chris Marin, a făcut exact opusul a ceea ce milita: „A fost Coldplay și au fost alegeri. Ambele cu grindină la final. Chris Martin a fost “șocat și trist”publicului nu i-a plăcut ce i-a plăcut lui. Și că el, publicul, s-a exprimat nu tocmai sportiv, cu toate că era pe un stadion. Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public”.

Acesta s-a referit apoi la alegeri, remarcând faptul că toți liderii politici au pretins că le-au câștigat: „La alegeri, avem primul scrutin cu sumă nulă. Toți au câștigat. Unii au câștigat doar pentru că nu au pierdut tot, alții au câștigat pentru că nu au câștigat colegii. Pe unii câștigul îi și încurcă, pentru că trebuie să câștige în continuare, alții au câștigat deși nu au participat. Sau pentru că nu au participat”.

În finalul postării, Eduard Hellvig a pendulat între concertele Coldplay și alegeri: „În turul doi la Martin a fost liniște. Educat cu o zi înainte, publicul nu a mai huiduit. Toți au aprins brățările și au cântat “Sky full of stars”. Până în septembrie. Sau noiembrie. Ori decembrie, la cererea publicului”.

Într-un prim P.S., Hellvig l-a lăudat pe maneliustul Babasha: „Am auzit cu această ocazie de Babasha. Mi se pare că a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii”.

Iar în al doilea l-a lăudat pe George Tuță (PNL), cel care i-a fost consilier când a condus SRI, iar care acum și-a proclamat victoria în alegerile pentru Primăria Sectorului 1: „Îl felicit pe fostul meu coleg, George Tuță. La cum îl știu, va fi un primar bun și încăpățânat. Dar despre asta, voi scrie separat”.