Ecaterina Andronescu: Executivul să considere că s-a încheiat guvernarea și să trecem spre alegeri anticipate

Publicat: 21 01. 2012, 11:43

Femeile social-democrate s-au întâlnit astăzi în Comitetul Executiv Naţional. Doamnele au dezbătut şi subiectul protestelor din Capitală. La eveniment participă şi preşedintele PSD, Victor Ponta.

Eu cred că în tot ce se întâmplă în țară, în general, femeile sunt mai afectate pentru că ele poartă grija gospodăriei și mi se pare firesc să avem o asemenea abordare. Pentru că atâta vreme cât țara este în stradă nu se poate să o ignori, nu se poate să strivești puterea poporului, cred că lucrul acesta ne duce în istorie foarte în urmă”, a declarat Ecaterina Andronescu, vicepreședinte PSD.

Întrebată ce poate face Guvernul în condițiile de criză socială din ultima vreme, vicepreședintele PSD a declarat: „Să înțeleagă și când avem ședința comună, luni, să considere că s-a încheiat guvernarea și să trecem spre alegeri anticipate. Sincer, cunoscându-i pe ei nu ma aștept, dar încercăm să îi convingem cu argumente”, a declarat Andronescu.

Fostul premier Adrian Năstase, prezent la întâlnire, este de părere că puterea nu ia în seamă mesajele opoziției, precizând că soluțiile de rezolvare a tensiunilor sociale din ultima vreme includ demisia actualului Guvern și organizarea de alegeri anticipate.

Eu sunt sceptic în legătură cu rezolvarea acțiunii din Parlament, cei de la Putere vorbesc foarte frumos despre dialog, dar dialog nu înseamnă monologuri paralele. Puterea nu vrea să accepte mesajele venite din zona  opoziției. Arătăm foarte clar că atunci când tensiunea socială e imensă, e nevoie de niște soluții, și ele au fost foarte clar exprimare: demiterea sau demisia Guvernului, organizarea unui Guvern de tehnocrați, alegeri anticipate, demisia președintelui”, a declarat Adrian Năstase.

Ecaterina Andronescu, despre protestele din ultima perioadă

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />