Drulă (USR): Vrem să fim alternativa majoră la alegerile din 2024. Cred că există energii foarte mari în societate care îşi doresc să pună umărul la o construcţie validă şi lor ne adresăm (VIDEO)

Drulă (USR): Vrem să fim alternativa majoră la alegerile din 2024. Cred că există energii foarte mari în societate care îşi doresc să pună umărul la o construcţie validă şi lor ne adresăm (VIDEO)
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursa foto: Cătălin Drulă / Twitter

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat luni, pentru B1 TV, că partidul pe care îl conduce vrea „să atace” toate rundele de alegeri din anul 2024, inclusiv pe cele prezidenţiale, cu dorinţa de a le câştiga. Iar polul de Dreapta ce se va constitui în jurul USR nu va include doar niște partide: „Eu o văd ca o reuniune de energii care simt că există în societate, nu e doar despre partidul X sau Y. (…) Cred că există energii chiar mai mari în societate care îşi doresc să pună umărul la o construcţie validă şi lor ne adresăm”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Drulă (USR): Vrem să fim alternativa majoră. Atacăm toate rundele de alegeri cu dorinţa de a le câştiga

„USR e liderul opoziţiei democratice din România. Asta nu e o medalie, ci un lucru care te obligă să oferi României o alternativă la anul și e un punct de evoluţie pentru noi, pe care am vrut să îl am în plenul Congresului, discutând cu 800 de colegi.

Nu mergem la alegeri aşa, cu un fel de plan mic ”domnule, câte voturi vom lua, aşa o fi şi vedem noi după”. Vrem să fim alternativa majoră, asta însemnând că atacăm toate rundele de alegeri cu dorinţa de a le câştiga, inclusiv pentru preşedinția României. Aţi văzut cât de important e preşedintele României. Şi eu cred că e o şansă foarte bună la anul să schimbăm această putere”, a declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Planurile de guvernare ale USR

Acesta a mai spus că va fi elaborat un program de guvernare care să plece de la PNRR şi de la principiile „liberalismului pro-european”, discuţiile desfăşurându-se în cadrul unei „largi dezbateri” în societate. De altfel, Drulă a insistat că în proiect nu e vorba doar despre implicarea unor partide, ci a mai multor forțe din societate.

„Eu o văd ca o reuniune de energii care simt că există în societate, nu e doar despre partidul X sau Y. Desigur că structuri deja organizate de a face politică, adunându-se într-un pol mai mare, ajută foarte mult, dar cred că există energii chiar mai mari în societate care îşi doresc să pună umărul la o construcţie validă şi lor ne adresăm.

Aceasta nu e doar o mişcare tactică de adunat nişte procente. Eu cred că există un potenţial mult mai mare decât arată sondajele. De altfel, istoria ne arată că atunci când forţele reformiste să unesc împotriva PSD-ismului se duce în zona aceea de bazin de voturi de cinci-șase milioane când vorbim de prezidenţiale”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)