Drulă (USR): Vreau să construim pentru 2024 o mișcare prin care să le redăm românilor încrederea în politică. Demonizarea politicii sau renunţarea înseamnă pierderea democrației! Acesta e marele rău pe care l-au făcut Iohannis şi PSDNL (VIDEO)

Drulă (USR): Vreau să construim pentru 2024 o mișcare prin care să le redăm românilor încrederea în politică. Demonizarea politicii sau renunţarea înseamnă pierderea democrației! Acesta e marele rău pe care l-au făcut Iohannis şi PSDNL (VIDEO)
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursă foto: usr.ro

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat sâmbătă, la școala de vară a PMP, că pregătesc împreună o alternativă la PSDNL, în perspectiva alegerilor din 2024. Drulă a precizat că dorește astfel să le redea românilor încrederea în politică: „Demonizarea politicii sau renunţarea înseamnă că pierdem democraţia”.

Cătălin Drulă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că, prin aducerea PSD la guvernare, a distrus încrederea oamenilor în politică, în procesul democratic, deoarece „oamenii au votat să nu mai fie PSD la guvernare” şi s-au trezit cu PSD-iștii aduși în Guvern prin ușa din dos.

Totodată, liderul USR l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, de ipocrizie, deoarece se tot laudă că taie cheltuielile statului, dar continuă să înființeze agenții inutile și posturi plătite pe bani grei.

Drulă (USR), despre alternativa la PSDNL, în perspectiva alegerilor din 2024

„Facem această construcţie alături de dvs. Am gândit un parteneriat între două partide diferite, sunt şi lucruri diferite, dar ne uneşte un scop mai mare. Vreau să construim pentru 2024 această mişcare care să dea României soluţia pe care o caută. Pentru că acum oamenii se uită şi zic ”OK, nu ne place”. Nu ştiu câţi români au rămas fani PNL şi PSD…

Soluţie reală suntem noi, această construcţie pe care o facem împreună pentru 2024, pentru a oferi românilor o alternativă şi a le reda încrederea în politică. E foarte important de înţeles că soluţia e totul în politică! Demonizarea politicii sau renunţarea înseamnă că pierdem democraţia! Acesta e marele rău pe care l-au făcut Iohannis şi aceşti oameni în aceşti ani”, a declarat Cătălin Drulă.

Drulă l-a acuzat pe Ciolacu de ipocrizie

Liderul USR a mai susținut că Guvernul PSD-PNL a dus economia „în pragul dezastrului” și a subliniat că majorarea taxelor și impozitelor nu e o soluție: „Cei care spun că toţi trebuie să contribuim prin taxe mai mult… asta e o minciună. Se pierd bani peste tot! E o ineficienţă colosală în statul român şi furăciune pe măsură”.

Totodată, Cătălin Drulă l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, de ipocrizie, deoarece se tot laudă cum taie cheltuielile statului, dar înființează tot felul de agenții inutile cu sute de posturi plătite cu bani grei.

Dacă „bugetul nu se închide”, a continuat Drulă, acest lucru se întâmplă din cauza şpăgilor, a contractelor date pe ochi frumoşi, a angajărilor pe pile în agenţii-fantomă şi a cheltuielilor fără sens.

Drulă: AUR e un partid extremist

Cătălin Drulă a ținut să se refere și la AUR, formațiunea condusă de George Simion, despre care a spus că e un partid extremist.

„De partea cealaltă e pur şi simplu un extremism, cum spunea dl preşedinte (al PMP, Eugen Tomac), dirijat de la Moscova, un lider de partid (George Simion) care are interdicţie de intrare în Ucraina, R. Moldova, despre care se vorbeşte că s-a întâlnit cu agenţi de-ai lui Putin, ca să fie foarte clar!”, a mai declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia