Drulă (USR): Sinistră decizia CCR privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Noua nomenclatură a capturat instituțiile și am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat și autoritar

Drulă (USR): Sinistră decizia CCR privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Noua nomenclatură a capturat instituțiile și am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat și autoritar
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a catalogat drept „sinistră” hotărârea Curții Constituționale, care a stabilit că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor e neconstituțională în cazul celor care deja primesc aceste pensii.

Drulă a remarcat faptul că instituții care ar trebui să protejeze drepturile omului și democrația au ajuns ele însele să instituie nedreptatea și că, ușor-ușor, „noua nomenclatură a capturat instituțiile României” și „am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat și autoritar”.

Reacția lui Drulă la decizia CCR privind pensiile speciale ale parlamentarilor

„Sinistră este decizia CCR privind abrogarea pensiilor parlamentarilor.

Așa-numitul “principiu al securității juridice” se traduce prin “privilegiul odată acordat rămâne pe viață”. Un principiu de bază al nomenclaturii oricărui regim abuziv.

O decizie care dă cale liberă acordării altor privilegii plătite din bani publici. E suficient să intre în vigoare o zi și vor rămâne pe viață”, a transmis Cătălin Drulă, pe Facebook.

Liderul USR a amintit apoi că din 1 ianuarie 2024 intră în vigoare și pensiile speciale ale primarilor, dacă nu vor fi aborgate în scurtul timp până atunci. Asta înseamnă că românii vor trebui să plătească alte zeci de mii de pensii speciale pentru o nouă categorie de privilegiați – aleșii locali.

Drulă a mai remarcat faptul că aceeași Curte Constituțională n-a luat în calcul „principiul securității juridice” atunci când a stabilit că legea creșterii taxelor e constituțională: „Când a fost vorba de Legea creșterii taxelor a lui Ciolacu pe care și-a angajat răspunderea, CCR n-a văzut nicio problemă cu încălcarea securității juridice. E ok să plătim toți taxe mărite cu efect imediat, de luna următoare, cu încălcarea și derogarea de la tot cadrul normativ fiscal existent”.

„Instituții care ar trebui să asigure protecția drepturilor constituționale și baza republicii noastre sunt cele care instituie nedreptatea. O nedreptate vizibilă de pe Lună.

Încet-încet, noua nomenclatură a capturat instituțiile României și sub aparența unui regim democratic, am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat și autoritar.

Anul viitor poate fi ultima șansă să îi oprim”, a mai scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Verdictul CCR privind pensiile speciale ale parlamentarilor

Amintim că judecătorii CCR au stabilit că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstituțională în cazul celor care deja încasau aceste pensii la momentul intrării în vigoare a legii de desființare.

Judecătorii au transmis că „Parlamentul are competența constituțională de a elimina pentru viitor indemnizația pentru limită de vârstă” și că eventualele schimbări în privința acordării pensiilor nu pot avea efecte retroactiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`