Drulă (USR), reacție la accidentul din 2 Mai: După 4 ani de PNL la MAI, au făcut praf Poliția Română. BMW-uri au putut să cumpere, dar aparate DrugTest nici acum nu au fost achiziționate

Publicat: 21 08. 2023, 22:07
Cătălin Drulă, președintele USR. Foto: USR / Facebook

După patru ani la Ministerul de Interne, PNL-iștii au făcut praf Poliția Română – e constatarea președintelui USR, Cătălin Drulă, după ce un tânăr șofer, lăsat liber de polițiști să conducă deși a fost prins cu droguri în mașină, a ucis alți doi tineri.

Drulă a mai susținut că PNL-iștii s-au preocupat să cumpere sute de BMW-uri pentru Poliție, ca să-i facă vânzare firmei prietenului lui Iohannis, dar n-au fost interesați să achiziționeze și aparate DrugTest.

Președintele USR a făcut această afirmație în contextul în care șoferul care a ucis doi oameni în stațiunea 2 Mai a fost prins de polițiști cu câteva ore înainte având droguri în mașină. Cu toate acestea, el a fost testat doar pentru consumul de alcool, rezultatul fiind negativ, astfel că a fost lăsat să conducă mai departe. Pentru consumul de droguri a fost testat abia după ce a produs teribilul accident.

Reacția lui Cătălin Drulă (USR), după dezvăluirile legate de accidentul din 2 Mai

„Predoiu și Bode la MAI = haos și infracționalitate.

Proiectul cu finanțare europeană pe care l-au deturnat pentru a cumpăra BMW-uri de la prietenul președintelui avea inclusiv o componentă de achiziționare aparate DrugTest, printre multe altele.

BMW-uri au putut să cumpere, dar aparatele de testare pentru substanțe psihoactive nici astăzi nu au fost achiziționate.

Asta arată prioritățile lor.

Premierul Ciolacu trebuie să-l demită pe Predoiu care nu poate nici măcar să spună câte aparate DrugTest are Poliția Română.

La toate întrebările concrete ale presei, acest obraznic ministru răspunde sfidător că sunt „detalii tehnice”.

Predoiu trebuie să plece acasă. După 4 ani de PNL la MAI, au făcut praf Poliția Română!”, a transmis Cătălin Drulă, pe Facebook.