Drulă (USR): În loc să rezolve problemele românilor, PSD și PNL se îngrijesc de interesele rechinilor imobiliari, care vor blocuri pe spațiile verzi. Copiii noștri vor avea betoane în loc de parcuri (VIDEO)

Publicat: 28 06. 2023, 11:56
Cătălin Drulă, președintele USR. Captură Video: USR / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, acuză că, în vreme ce românii își fac griji pentru prețuri și ratele tot mai mari, PSD și PNL poartă de grijă rechinilor imobiliari, care vor să ridice blocuri pe spațiile verzi. „În loc să le lăsăm copiilor noștri localități în care să poată respira, le lăsăm betoane”, susține acesta. Drulă a denunțat și rapiditatea cu care PSD și PNL forțează adoptarea în Parlament a unor legi cu dedicație pentru dezvoltatorii imobiliari, în vreme de de problemele românilor nu se sinchisesc.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru.

Drulă: PSD și PNL servesc interesele rechinilor imobiliari

Modificările la legislație dorite de PSD și PNL „înseamnă distrugerea spațiilor verzi și înseamnă că în loc să le lăsăm copiilor noștri orașe și localități în care să poată respira, le lăsăm betoane. E, în mod evident, o lege cu dedicație pentru cei pe care i-am numit ”rechini imobiliari”, adică cei care au obținut prin diverse practici terenuri despre care știau că sunt spații verzi și acum sunt serviți de PSD și PNL, care uite ce priorități au, pentru a putea construi acolo acele betoane care sufocă orașele

Mai mult decât atât, modul în care ieri a fost adusă pe ordinea de zi această lege, de parcă ar fi fost urgența României să distrugem spațiile verzi, arată care sunt prioritățile acestei guvernări. Zi de zi sunt suntem sufocați în Parlament și colegii mei aleagră de la o comisie la alta, încercând să oprească aceste măsuri nocive. Vorbim de spații verzi, vorbim azi de salvarea cumulului pensie – salariu pentru dl Ciucă, o prevedere a legii aflate azi la vot final. Deci interzicerea acestui cumul nu se aplică demnitatrilor, demnitarii sunt speciali, nu se aplică celor din ANRE și BNR”, a declarat președintele USR, pentru B1 TV.

Drulă: Românii își fac griji pentru prețuri, PSD și PNL duc grija privilegiaților

Acesta a dat apoi două exemple de situații în care se va putea construi pe spațiul verde dacă amendamentele dorite de PSD și PNL chiar intră în vigoare – unul ține de zona retrocedată din Parcul IOR din Capitală, celălalt chiar de curtea sediului PNL, o zonă protejată, dar în care un dezvoltator imobiliar ridică un ansamblu de blocuri.

„Acești rechini imobiliari au legătură cu artidul de guvernare care iată ce priorități are când, de fapt, prioritățile românilor sunt altele – scumpirile, ratele la bancă. Iar prioritățile partidului lui Ciolacu sunt să servească o castă de privilegiați, de speciali, de oameni care au legături la vârful Puterii, astfel încât să și poată obține legi cu dedicație, care sunt în dauna cetățenilor”, a mai acuzat Cătălin Drulă.