Drulă (USR): Ciolacu e jupânul acestei coaliții. PNL a acceptat să fie de facto dizolvat în PSD / Nu știu dacă Rareș Bogdan își dă seama de ridicolul ultimelor sale afirmații (VIDEO)

Drulă (USR): Ciolacu e jupânul acestei coaliții. PNL a acceptat să fie de facto dizolvat în PSD / Nu știu dacă Rareș Bogdan își dă seama de ridicolul ultimelor sale afirmații (VIDEO)
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursă foto: usr.ro

Cătălin Drulă, președintele USR, a criticat cearta iscată între PSD și PNL, chiar din primele zile ale Guvernului Ciolacu, ceartă iscată după ce premierul PSD a refuzat să-l numească pe Mircea Abrudean (PNL) ca secretar general al guvernului și le-a cerut liberalilor alt nume. Drulă a remarcat faptul că PSD și PNL fac scandal pe funcții, din nou, în loc să rezolve problemele românilor. Liderul USR a criticat și reacția lui Rareș Bogdan pe subiect, apoi a afirmat că „PNL a acceptat să fie de facto dizolvat în PSD”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Drulă (USR), despre scandalul dintre PSD și PNL pe tema numirii la șefia SGG

„Uitați-vă care e prioritatea acestui guvern la debut. Prioritatea acestui Guvern e viitorul politic al unui anume domn Abrudean. Un anume domn Abrudean e miza pentru care au vorbit Rareș Bogdan, Pavel Popescu, nu mai știu care de la PNL… Ei n-au vorbit de scumpiri, n-au vorbit de ratele la bănci ale oamenilor, n-au vorbit de Educație, azi au fost examenele, nu-i interesează lucrurile astea”, a declarat Drulă.

El s-a referit apoi în mod special la afirmațiile liderului liberal Rareș Bogdan, care a spus: „Aș putea vorbi de incompatibilități, dar atât timp cât premierul Ciucă nu a refuzat numirea unui condamnat la acea vreme… Nu fac niciun fel de referire”.

Bogdan a făcut astfel aluzie la numirea de către fostul premier Nicolae Ciucă (PNL) a social-democratului Marian Neacșu la șefia SGG. Neacșu a fost condamnat, în 2016, la șase luni de închisoare cu suspendare după ce și-a angajat fiica la biroul său de parlamentar. Între timp, el a fost reabilitat.

„Dl Neacșu am înțeles că e condamnat penal. Rareș Bogdan a zis: „domnule, noi am pus un condamnat penal, cum de nu-l pune pe dl Abrudean?”. Nu știu dacă-și dă seama de ridicolul acestor afirmații, adică să spună „noi punem până și un condamnat penal, de ce nu ni-l pune pe omul nostru?”. Are aviz negativ de siguranță națională (Abrudean)? Deci omul are o problemă de siguranță națională…. Ce a făcut, a trădat țara? Nu cred că a luat locul de parcare dacă are aviz negativ de la cei care se ocupă cu siguranța națională. (…) Cel de care a spus că e condamnat penal (Marian Neacșu – n.r.) e vicepremierul acestui guvern”, a afirmat Cătălin Drulă.

Drulă (USR): PNL a acceptat să fie de facto dizolvat în PSD

Președintele USR a mai susținut că președintele PSD Marcel Ciolacu, proaspăt premier, „e jupânul acestei coaliții, lucrurile sunt clare și e cel care conduce și PNL”.

„Când PNL a acceptat să fie de facto dizolvat în PSD… nu știu dacă n-o să fie la un moment dat și o fuziune prin absorbție, să ia PSD complet pe cine o vrea de la PNL. să terminăm cu șarada asta ar fi mai sănătos pentru democrație și atunci lumea să aleagă PSD sau polul de Dreapta în jurul USR și ar fi o alegere clară”, a mai afirmat Drulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)