Drulă (USR) cere demiterea lui Budăi, Firea și Rafila: Unde vă e umanitatea, dle Ciolacu? PSD-iștii se preocupă să-și salveze carierele politice. Vedem azi fața adevărată, ipocrită, a acestei guvernări care pretinde că-i pasă (VIDEO)

Drulă (USR) cere demiterea lui Budăi, Firea și Rafila: Unde vă e umanitatea, dle Ciolacu? PSD-iștii se preocupă să-și salveze carierele politice. Vedem azi fața adevărată, ipocrită, a acestei guvernări care pretinde că-i pasă (VIDEO)
Cătălin Drulă, președintele USR. Foto: USR / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a cerut demiterea miniștrilor PSD Gabriela Firea, Marius Budăi și Alexandru Rafila după dezvăluirile presei legate de condițiile inumane în care erau ținuți bătrânii din trei azile din Ilfov. Acesta a remarcat faptul că, de când a izbucnit scandalul, PSD-iștii nu s-au preocupat decât să-și salveze carierele politice: „Zero umanitate, zero păsare față de ce li s-a întâmplat acestor oameni, zero responsabilitate”.

Mesajul lui Drulă pentru Ciolacu în scandalul azilelor din Ilfov

„Iată că ne-am putut întâlni în Parlament într-un exercițiu absurd: Parlamentul a votat că ia act de demisia dlui Hellvig (de la șefia SRI), ceea ce nu a dorit majoritatea PSD – PNL, în schimb, a fost să avem comisii parlamentare – Comisia pentru Drepturile Omului, Comisia de Muncă, Comisia de Sănătate – care să discute situația azilelor groazei, acest subiect extrem de dureros”, a declarat Cătălin Drulă, în contextul în care solicitarea USR ca funcționarea Comisiei pentru Drepturile Omului să se prelungească în iulie a fost blocată de majoritatea parlamentară.

Cătălin Drulă a avut apoi un mesaj direct pentru premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD: „Unde vă e curajul de lider politic? Unde vă e umanitatea, dle Ciolacu? Am văzut în aceste zile o preocupare a PSD-iștilor, că e vorba de Firea, Budăi, Rafila, cum să-și salveze pielea și cariera politică. Zero umanitate, zero păsare față de ce li s-a întâmplat acestor oameni, zero responsabilitate”.

„Dl Ciolacu a început așa, într-un avânt, vorbind de demisii și demiteri, dar s-a oprit foarte rapid și a dat vina pe sistem. Sistemul are chip, are chipul Gabrielei Firea, are chipul lui Pandele, al lui Rafila, al lui Budăi, oameni cu are stați la masa Guvernului și în jurul cărora s-au dezvoltat mafii care fac bani din cel mai odios lucru posibil – din suferița oamenilor”, a continuat liderul USR.

Drulă: Firea, Budăi și Rafila trebuie demiși

Acesta a cerut apoi demiterea miniștrilor Gabriela Firea, Marius Budăi și Alexandru Rafila.

„În aceste zile dureroase vedem fața adevărată, ipocrită, a acestei guvernări care pretinde doar că-i pasă de oameni. Dle Ciolacu, un ultim apel: aveți curaj și terminați-i pe cei de lângă dvs de la masa Guvernului care și-au bătut joc și au batjocorit bătrânii acestei țări.

Firea trebuie demisă, Budăi trebuie demis, Rafila trebuie demis. E complet inacceptabil să continue în acest guvern după ororile pe care le-am văzut dezvăluite de presă”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Acesta a catalogat apoi drept „necreștinească” atitudinea Gabrielei Firea, care a reacționat la comentariile lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), dând de înțeles că BOR ar trebui să fie mai atentă ce vorbește, pentru că ea a avut grijă să dea mulți bani bisericilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)