Drulă: Dosarul BMW-urilor pentru Poliție, clasat de DNA pentru că ducea la PNL și Iohannis / Opoziției i se inventează dosare / Regimul a numit oameni convenabili în funcții din Justiție, care a devenit controlată politic și produce injustiție (VIDEO)

Drulă: Dosarul BMW-urilor pentru Poliție, clasat de DNA pentru că ducea la PNL și Iohannis / Opoziției i se inventează dosare / Regimul a numit oameni convenabili în funcții din Justiție, care a devenit controlată politic și produce injustiție (VIDEO)
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursă foto: usr.ro

DNA a clasat dosarul privind cumpărarea celor 600 de BMW-uri pentru Poliție de la firma prietenului președintelui Klaus Iohannis, considerând că „procedura de achiziție publică s-a desfășurat cu respectarea normelor legale” și constatând că „după finalizarea procedurii nu s-a formulat nicio contestație”. Argumentele sunt incluse într-o ordonanță a DNA citată de G4Media.

Însă Cătălin Drulă, președintele USR, e de altă părere. Acesta a declarat, pentru B1 TV, că licitația nu a fost contestată de niciun dealer auto deoarece tuturor le e teamă că nu vor mai prinde niciun contract cu statul dacă se pun rău cu președintele Iohannis.

Drulă a mai remarcat faptul că DNA a luat decizia clasării, deși tot ea invocă un raport al unei instituții a statului ce a constatat că legislația a fost încălcată în timpul procedurii de licitație.

Concluzia lui Drulă este că dosarul a fost închis pur și simplu pentru că duce la PNL și la președintele Iohannis. În schimb, a remarcat el, Opoziției i se fabrică dosare, aluzie la ancheta privind vaccinurile anti-COVID, ce vizează un fost ministru USR.

„E un regim care a numit oameni convenabili în posturi-cheie din Justiție, care a devenit controlată politic și produce injustiție”, a mai declarat Cătălin Drulă în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Drulă, despre dosarul clasat al licitației cu dedicație pentru prietenul lui Iohannis

„Deja devine nesurprinzător de la DNA-ul condus de dl Voineag… E o schemă logică, simplă: dacă are legătură cu Iohannis sau PNL, e de bine, nu e nimic de văzut aici. Dl Ciucă, plagiat, acest dosar închis la timp pentru BMW-urile cumpărate cu dedicație… Dacă are legătură cu Opoziția, atunci și dacă nu e nimic, se inventează un dosar cusut cu ață albă.

E extrem de grav ce spune DNA acolo. Ei și citează acel raport făcut de organismul intermediar Transport, cei care gestionează fondurile europene, care ajung la concluzia că o serie de articole din Legea privind achizțiile publice au fost încălcate, cele care privesc libera concurență și interzicerea cerințelor restrictive. E un principiu de bază în achizițiile publice să nu introduci cerințe care restrâng concurența, dacă aceste cerințe nu sunt strict necesare pentru scopul pentru care achiziționezi acel serviciu/bun.

Spune clar acel raport, și e citat și de DNA, că au fost puse cerințe restrictive prin care nu se putea califica decât acest model de mașină vândut de firma prietenului președintelui Iohannis. În același timp, (DNA) spune că asta e o decizie cumva de oportunitate. Deci, iată, să faci licitații cu dedicație e o decizie de oportunitate, după părerea acestor domni procurori, deși sunt clar niște articole de lege încălcate. Încălcarea legii cu intenție se califică la abuz în serviciu. (…)

Nu doar noi, Opoziția, nu doar dvs, presa, ci și un organism oficial al statului român, citat de DNA, spune că acele cerințe au restrâns concurența și practic au restricționat-o la un singur model.
E confuză această clasare, dar e una cu care DNA ne-a obișnuit. Dacă au o problemă Ciucă, Bode, Iohannis, se dau clasări, se schimbă procurorii incomozi, se reglează lucrurile așa încât ei să nu fie deranjați”, a declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Drulă: Nimeni n-a contestat licitația pentru că tuturor le e frică în acest stat

Liderul USR a spus apoi că mai sunt câteva zile până când Ministerul de Interne poate cere banii europeni pentru aceste mașini, proiectul fiind, de altfel, pe fonduri europene. Numai că acest lucru nu se întâmplă deoarece actualul ministru. Cătălin Predoiu (PNL), îl acoperă pe fostul ministru, Lucian Bode (PNL). Banii europeni nu vor fi ceruți pentru o parte din costuri deoarece apoi achiziția ar putea fi anchetată serios de Parchetul European.

„E o schemă simplă, la vedere, foarte elocventă pentru cum se comportă acest regim. E un regim care a numit oameni convenabili în posturi-cheie din Justiție, care a devenit controlată politic și produce injustiție. Acolo unde chiar există… N-am văzut acel procuror să-i fi chemat pe acei oameni care au organizat licitația (…)

Vă spun eu de ce nu a contestat nicio alta firmă (licitația): pentru că tuturor le e frică în acest stat, că dacă știi că-l superi pe președintele României, pe prietenul lui făcând contestații, nu mai prinzi nimic apoi, niciun fel de licitații, poate te mai și trezești cu un dosar. De asta nu a contestat nimeni și acum procurorii spun că n-a contestat nimeni licitația, deci e în regulă”, a mai declarat liderul USR Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)