Drulă: Ciolacu promite prețuri mici, dar avem cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, promite investiții în energie, dar avem facturi uriașe, promite desființarea pensiilor speciale, dar el a semnat pentru înființarea lor

Publicat: 22 06. 2023, 19:57
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursă foto: usr.ro

Cătălin Drulă, președintele USR, îl acuză pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, că de când e premier nu face practic nimic, dar promite și promite. Drulă a mai susținut că Ciolacu, de un an și jumătate, de când e la guvernare cu partidul său, una a spus și alta a făcut. Liderul USR a dat și mai multe exemple.

Reacția lui Drulă vine în contextul în care Ciolacu a făcut o primă gafă din funcția de premier când, la conferința prilejuită de lansarea investiției „Neptun Deep”, a declarat că: „România trece de la fapte la vorbe și mă bucur, asta se întâmplă acum, pentru că am spus de la început, acest mandat este despre fapte concrete și realizări economice”.

Ciolacu una spune, alta face. Exemplele date de Drulă

Într-o postare pe Facebook, președintele USR l-a acuzat pe liderul PSD că de când a intrat la guvernare, acum un an și jumătate, tot face promisiuni, iar când a primit votul de învestitură în Parlament ca premier iar a promis.

El a remarcat apoi faptul că premierul Ciolacu nu semnează niciun act, dar ține conferințe de presă în care… promite.

Cătălin Drulă l-a acuzat apoi pe proaspătul prim-ministru că una zice și alta face. Și a dat câteva exemple:

Promite prețuri mici la alimente. Dar de când a preluat PSD guvernarea România are cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani. Iar prețurile la alimente aproape s-au dublat.

Promite investiții în producția de energie. Dar românii au plătit printre cele mai mari prețuri din UE la curent și gaze.

Promite că oprește risipa din bani publici. Dar își angajează oamenii de partid pe salarii de zeci de mii de lei la agenții de stat – cum ar fi Valeriu Zgonea, care încasează 55.000 de lei pe lună la ANCOM.

Promite desființarea pensiilor speciale. Dar legea pe care guvernarea PSD a trimis-o în Parlament nu face altceva decât să salveze pensiile speciale, punând astfel în pericol miliarde de euro la care țara noastră are dreptul prin PNRR.

Atunci când trebuie să treacă la fapte, Marcel Ciolacu parcă e alt om. El este unul dintre semnatarii legii prin care au fost înființate pensiile speciale”.