Dragnea: Zgonea a început să fie perceput ca având o agendă diferită de cea a partidului. Dacă nu era de acord cu ceea ce s-a întâmplat la Referendum, de ce a acceptat funcția de președinte al Camerei Deputaților?

Publicat: 25 04. 2016, 08:39
Foto: turnucustiri.ro

Haos în PSD! După ce Valeriu Zgonea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD îi dă replica. Dragnea spune că Zgonea are o agendă diferită faţă de cea a partidului. ''Dacă Zgonea nu era de acord cu ceea ce s-a întâmplat la referendum, de ce a acceptat funcția de președinte al Camerei Deputaților? Înseamnă că el consideră că în 2012 a fost o lovitură de stat, ori cu asta nu pot fi de acord" a răbufnit Dragnea. Și alţi lideri social-democraţi din teritoriu l-au taxat pe Zgonea. Dragnea va convoca, miercuri, o ședință a Comitetului Executiv al PSD, în care se va face o analiză la rece, informează B1 TV.

”Demisia mi-am cerut-o chiar eu, cu mine, când am vorbit în interiorul meu. Dacă eu vineri aș fi anunțat colegii mei că aici și acum îmi dau demisia din PSD, exact în acel moment începea o luptă în partid care dura mult timp și avea un efect devastator, ceea ce însemna că faceam cadou aceste alegeri adversarilor politici, inclusiv președintelui Iohannis.

O sa facem miercuri un Comitet Executiv, mâine o să îl convoc, pentru că, după câteva zile în care adrenalina a mai scăzut și o să mai scadă, să facem o analiză la rece. Intenția mea este să conduc acest partid și să câștigăm alegerile”,a declarat președintele PSD.

Liviu Dragnea l-a atacat pe Valeriu Zgonea despre care a spus că are o agendă diferită de cea a partidului: ”Zgonea a început să fie perceput acum că are o agendă nu neapărat aceeaşi cu agenda partidului. Pentru că am citit ce a scris pe Facebook. În primul rând eu niciodată nu am făcut asemenea gesturi – să am puncte de vedere despre un coleg pe care să le exprim public. Am avut discuţii, am avut păreri, le-am exprimat în BPN.

Dacă considera că ceea ce s-a întâmplat atunci nu concorda cu principiile domniei sale și nu a fost de acord cu acțiunea de la Referendum, atunci nu trebuia să accepte funcția de la Camera Deputaților pentru că a fost produsul acelei săptămâni. Înseamnă că el e de acord cu declarațiile că atunci a fost lovitură de stat!”.
Reacţia lui Dragnea vine după ce preşedintele Camerei Deputaţilor i-a cerut demisia liderului PSD după condamnarea primită în Dosarul Referendumului.

”A fi lider înseamnă a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete. Cărora trebuie să le insufle încredere și speranță. Nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme. Viața ne-a demonstrat că ori de câte ori am fost duplicitari și pasivi față de dorințele oamenilor, lumea ne-a sancționat și am pierdut alegerile. Și nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat să fie periclitat din cauza unor interese personale / de grup”, a scris Zgonea pe Facebook.

Imediat, Codrin Ştefănescu i-a cerut explicaţii lui Zgonea: ”Eu încp nu ănteleg ce urmărești, Vali Zgonea ! Și de ce”.

”Eu urmăresc ca social democrația să își păstreze, cu responsabilitate, angajamentele luate în exterior, și în interior. De 20 de ani, urmăresc ca PSD-iștii să câștige alegerile locale și parlamentare, ca să guverneze pentru cetățeni. V-ați înscris în PSD, domnule Codrin Stefanescu, după care ați hotărât că nu rezonați cu valorile acestui partid și ați rezonat, pe rând, cu PC și PRM, după care ați venit să ne țineți lecții de moralitate”, a fost răspunsul lui Zgonea.

Cea mai dură reacţie la adresa lui Zgonea a venit, însă, din partea preşedintelui PSD Diaspora.

„În calitatea mea de preşedinte PSD Diaspora îi cer public demisia domnului Valeriu Zgonea atât din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cât şi din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi din cea de membru PSD. Toată activitatea acestui om a fost pentru a distruge PSD şi pentru a elimina toţi liderii politici importanţi şi cunoscuţi din toate judeţele din PSD pentru ca împreună cu o gaşcă masonică-securistă să pună mâna pe PSD aşa cum au pus mâna şi pe Camera Deputaţilor”, a scris pe Facebook Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora.