Dragnea: Un scandal pe tot felul de subiecte nu este important pentru oameni. Partidele au două variante: să fie specialiste în datul cu părerea fără expertiză sau să facă analize serioase (VIDEO)

Dragnea: Un scandal pe tot felul de subiecte nu este important pentru oameni. Partidele au două variante: să fie specialiste în datul cu părerea fără expertiză sau să facă analize serioase (VIDEO)

Președintele interimar al PSD a făcut o serie de declarații despre moțiunea de cenzură respinsă marți, despre principalele teme ce trebuie discutate în clasa politică și despre alegerile din partid.

”Am încercat și voi mai încerca să-i fac pe toți să înțeleagă faptul că un scandal pe tot felul de subiecte nu este important pentru oameni. Nu pot crede că cetățenii care văd mereu scandal vor sprijini această clasă politică. Au fost oameni care au protestat, este dreptul lor. Era de anticipat să fie mai puțin decât cei 10.000 anunțați de domana Gorghiu. Nu știu dacă este adevărată informația potrivit căreia elevi au fost mobilizați la acest protest. Elevii ar trebui să fie lăsați să-și vadă de școală, nu să fie folosiți în acest fel.

Din partea mea locurile la masa dialogului rămân disponibile, dar pentru subiectele importante: legea salarizării, legea bugetului de stat, legea achizițiilor publice, problema TVR, discuția despre un nou eventual acord cu FMI, discuția despre un plan de dezvoltare a României pentru următorii ani. Poate era nevoie de ce s-a întâmplat azi pentru a se descărca lucrurile, dar nu vom aștepta la nesfârșit”, a declara președintele interimar al social-democraților despre moțiunea de cenzură respinsă astăzi în Parlament și despre protestul din Parcul Izvor.

Întrebat de jurnaliști, acesta a spus că a depus luni candidatura pentru șefia partidului și chiar le mulțumește acestora pentru că i-au adus aminte, căci termenul era până astăzi la ora 12 și nu ar mai fi avut timp. El a mai anunțat că și Serban Nicolae și Daniel Savu și-au depus dosarele de candidatură.

Liviu Dragnea a ținut să precizeze că el nu a votat niciun fel de condiții pentru cei care doresc să candideze, nici măcar pe cea potrivit căreia este nevoie de sprijinul a minimum cinci organizații de partid, dar majoritatea așa a votat.

”Îmi dă emoții evenimentul în sine. Secretarul general mi-a spus că sunt peste 500 000 de membri așteptați să vină la urne și să-și exprime un punct de vedere. Eu nu sunt partidul și nici măcar Comitetul Executiv. Eu am votat contra oricăror criterii. Eu, Ponta și încă un coleg am votat contra, restul pentru. Mâine se va decide dacă regulamentul va fi schimbat”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Referitor la un posibil nou acord cu FMI, social-democratul a susținut că este nevoie de o colaborare între premier, miniștri, președinte și lideri de partide pentru a se ajunge la o decizie strategică. ”A ne da cu părere asupra unei oportunități în privința acestui acord ar fi o greșeală”, a mai spus el. ”Partidele au două variante: să fie specialiste în datul cu părere fără expertiză sau să facă o analiză serioasă. Când se iau decizii majore ar trebui să se ia pe analize, nu pe simțuri”.

Întrebat dacă astfel Victor Ponta a făcut o greşeală când a vorbit despre un nou acord cu FMI, Dragnea a răspuns că nu ştie, dar aşteaptă informaţii de la Guvern. „Guvernul trebuie să prezintă o motivare serioasă şi dacă vrea un nou acord cu FMI şi dacă nu vrea un acord cu FMI”, a adăugat liderul PSD.

Dragnea a mai susținut că la Comitetul Executiv care va avea loc miercuri se vor discuta mai multe subiecte între care aprobarea normelor de reprezentare la Congres, stabilirea principiilor referitoare la noul statut, validarea sau invalidarea unor candidaturi și, posibil, vor avea loc alte discuții despre Congres.

Întrebat dacă toți cei peste 500.000 de membri PSD plătesc cotizația la partid, președintele interimar a preferat să glumească pe această temă.

”Boală veche în partid, care cu sprijinul lui Ministrului Sănătății, domnul Bănicioiu, sper să o vindecăm. Au restanțe la cotizații. Unii puțini care plătesc nu-i pot da afară pe cei mulți care nu plătesc pt că nu ar mai rămâne niciun partrid”.

Întrebat ce le poate spune celor care îl acuză că are o atitudine prea blândă față de opoziție, Dragnea a declarat că nu vrea să facă parte din rândul politicienilor care fac scandal, ci dorește să urmeze calea dialogului.

”Eu vorbesc cu oamenii din această țară care vor dialog în interiorul clasei politice. Nu mă interesează cei care vor să facă politică de breaking news”, a insistat Dragnea.

Dragnea: Un scandal pe tot felul de subiecte nu este important pentru oameni

Urmăriți B1TV.ro și pe
`