Dragnea susține că PSD ar putea boicota alegerile locale dacă guvernul va modifica legea electorală în an electoral

Publicat: 26 01. 2016, 18:25

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat marți, la Bruxelles, că PSD ar putea boicota alegerile locale dacă guvernul va modifica legea electorală în an electoral, informează B1 TV.

Între timp, PNL i-a cerut Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională articolul din legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale potrivit căruia alegerea primarilor se face într-un singur tur. Avocatul Poporului a transmis că analizează solicitarea.

”Apelul nostru, după cum veți vedea este foarte bine argumentat. Mă aștept ca Avocatul Poporului să cunoască foarte bine tema pentru că s-a dezbătut foarte mult cel puțin în ultima săptămână”, a susținut Gorghiu.

Cei de la Avocatul Poporului au transmis că vor analiza solicitarea. Pe de altă parte, şi Mișcarea Populară solicită modificarea legilor electorale în sensul alegerii primarilor și a președinților de consilii județene prin vot direct și în două tururi de scrutin.

”Ăsta e programul cu care domnul Cioloș a vrut să treacă guvernul și scria așa domnul Cioloș: ”amendarea de urgență a legislației electorale cu stabilirea a două tururi de scrutin pentru alegerile de primari și șefi de consilii județene”. Cum o fi scos oare domnul Cioloș aceasta formulare din programul de guvernare? Oare nu la cererea PSD și PNL?”, a susținut Traian Băsescu, liderul MP.