Dragnea: Promulgarea legii privind majorarea salariilor bugetarilor confirmă că deciziile PSD au fost corecte

Dragnea: Promulgarea legii privind majorarea salariilor bugetarilor confirmă că deciziile PSD au fost corecte
Foto: bzi.ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat că deciziile PSD atât la guvernare, cât și la Parlament în ceea ce privește promulgarea de către președintele Iohannis a legii majorării salariilor bugetarilor cu 10% și cu 25% a personalului din sănătate, au fost corecte.

„Vestea că președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, precum și a personalului din sănătate cu 25% a confirmat, o dată în plus, că deciziile noastre atât la guvernare, cât și în Parlament au fost corecte din punct de vedere economic și atât de necesare populației. De această măsură ar urma să beneficieze 200.000 de angajați”, conform unui comunicat de presă remis B1 TV.

Dragnea va spus că majorările salariale vor intra în vigoare de la 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Pe 11 noiembrie  Camera Deputaților a adoptat creșterea salariilor cu 10%. Măsura este luată printr-un amendament adus la ordonanță de urgență ce prevede o mărire de salariu de 25% a salariilor persoanelor care lucrează în sistemul sanitar de stat.

De o mărire a salariului cu 10% vor beneficia toți bugetarii, potrivit lui Dragnea.

„Creşterea salariilor bugetarilor cu 10% începând din acest an a fost adoptată, pe 11 noiembrie, de Camera Deputaţilor, for decizional.

 Măsura este inclusă într-un amendament adus la ordonanţa de urgenţă ce prevede o mărire de 25% a salariilor persoanelor care lucrează în sistemul sanitar de stat, fiind introdus de un parlamentar PSD. Mai mult, câţiva senatori PSD au iniţiat amendamentul prin care şi asistenţii sociali să beneficieze de majorarea cu 25%, alături de
cadrele medicale.

 Vor beneficia de o majorare cu 10 la sută a salariilor bugetarii din administraţia publică centrală şi locală, cei din siguranţa naţională, jandarmerie, poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă şi din unităţile de cultură şi teatru, categorii care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015″, a mai spus Dragnea.

Preşedintele a semnat decretul „pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice”. După ce preşedintele şi-a dat acordul pentru majorarea salariilor bugetarilor, legea va intra în vigoare de la 1 decembrie.

 

 

 

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`