Dragnea: Părerea cvasiunanimă este să nu ieșim de la guvernare. Colegii mei să stea calmi pentru că partidul merge înainte

Publicat: 17 11. 2014, 13:08
Foto: B1 TV

Vicepreședitele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, în contexul declarațiilor făcute de Robert Negoiță, potrivit cărora PSD-ul ar trebui să iasă de la guvernare după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale, că nu este de acord cu părerea exprimată de colegul să de partid.

”Nu sunt de acord cu analiza lui Negoiță. Au fost alegeri prezidențiale, guvernul se formează în urma unor alegeri parlamentare pe care le-am câștigat. În această campanie s-a spus că nu este bine să fie Ponta președinte pentru a nu da toată puterea într-o parte. Atunci menținem echilibrul, președinția la ei, guvernarea la noi. Părerea cvasiunanimă este să nu ieșim de la guvernare.”, a declarat social-democratul.

Dragnea a afirmat și că în următoarele zile va exista un Comitet Executiv al Patridului Social Democrat, în cadrul căruia se va face o analiză a situației din partid.

”Ne consultăm, o să facem un Comitet Executiv în zilele următoare. Nu se impun demisii. Se impune o analiză serioasă, rațională a femonomenului de la turul doi. Între celel două tururi s-a creat un val popular care a dus la acest rezultat. Se pare ca nu se dorește ca noi sa avem președintele României. Votul de ieri a fost acceptat. Eu le cer tuturor colegilor mei să stea calmi pentru că partidul merge înainte. Nu se dau demisii când partidul este încins. Nu au fost nereguli majore, așa ca nu vom contesta alegerile. ”, a precizat vicepreședintele PSD.

Întrebat dacă până acum partenerii din colaiția de guvernere au dat verun semnal că ar dori să dea înapoi, Dragnea a răspuns că toată lumea este hotărâtă să meargă mai departe. ”Nu aveam semnale de la UNPR, PC, UDMR, toată lumea a spus ca această coaliție și acest guvern să meargă mai departe”, a mai precizat Liviu Dragnea.

În acest context, trebuie reamintit ce spuneau liderii PSD despre pierderea alegrilor, atunci când acest lucru părea puţin probabil. Acum două săptămâni, pe 28 octombrie, Ponta declara la România TV că se va retrage de la şefia partidului dacă pierde alegerile, iar Liviu Dragnea se declara solidar cu șeful PSD. (Detalii AICI)