Dragnea: Nu mai depundem moțiunea de cenzură, dar dacă apare un derapaj puternic, nu vom mai avea rezerve (VIDEO)

Publicat: 16 06. 2016, 18:15

Liderii PSD, UNPR și ALDE au discutat joi despre oportunitatea depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloș. Aceștia au ajuns la concluzia că nu o vor mai depune deoarece ar duce la alegeri anticipate cu doar o lună înainte de desfășurarea alegerilor parlamentare la termen.

Totuși, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au avertizat că vor fi mult mai atenți la activitatea Guvernului, pe care îl consideră extrem de neperformant și, dacă vor exista derapaje dure, vor iniția demersurile pentru debarcarea guvernului.

”Am discutat despre oportunitatea depunerii unei moțiuni de cenzură. Din analiză a reieșit că dacă ar trece moțiunea, lucru posibil, ne-ar duce la anticipate, care s-ar putea desfășura în octombrie, pentru că aproape sigur Iohannis nu va desemna un premier dintre persoanele pe care noi le-am propune. Nu vom face acest gest, dar rămâne monitorizarea permanentă pe Guvern și, dacă apare un derapaj puternic și serios, s-ar putea să nu mai avem această rezervă”, a declarat Dragnea.

Dragnea: Nu mai depundem moțiunea de cenzură, dar dacă apare un derapaj puternic, nu vom mai avea rezerve

#DIRECT_ONE_az19pv#

La rândul său, Tăriceanu a vorbit despre cât de neperformant este Guvernul Cioloș.

”În discuțiile avute și noi și colegii noștri am adus argumente în favoarea moțiunii: performanța catastrofală și faptul că, depășindu-și mandatul de Guvern de tranziție pe care noi așa l-am înțeles, s-a apucat să legifereze în domenii importante cu Ordonanțe de Urgență care au depășit limitele pe care un astfel de Guvern ar fi trebui să și le asume.

Nu vrem să lăsăm impresia că vrem să forțăm preluarea puterii pe finalul mandatului actualului Parlament, care are o credibilitate erodată. Dacă ajungem la putere, să facem majoritate și Guvern, asta să se bazeze pe votul cetățenilor.

Vom fi obligați să supraveghem mult mai atent acest Guvern. Prioritatea este proiectul de lege privind abilitatea Guvernului de a emite Ordonanțe pe durata vacanței parlamentare. Vom analiza atent temele și vom restrânge la maximum posibilitatea sa de a emite Ordonanțe, de vreme ce performanța sa a fost atât de proastă și aprecierile din rândul populației arată că nu se bucură de încredere. Nu-i putem da mână liberă să legifereze ca un Guvern normal.

Mai avem o grijă: actualul Guvern ar putea începe elaborarea bugetului pe 2017. L-aș avertiza să nu trimită proiectul de buget până nu se consultă cu noi, partidele, indiferent care va fi rezultatul alegerilor din toamna”, a susținut, la rândul său, Călin Popescu Tăriceanu.