Dragnea: Membrii PSD nu sunt corupți, baroni ori comuniști. Ei muncesc din greu. PSD va pune mereu pe primul loc oamenii

Publicat: 18 10. 2015, 13:34

PSD va avea de acum un spirit nou, activ, va pune pe primul loc oamenii și comunitatea, a susținut Liviu Dragnea la Congresul PSD.

”Membrii noștri sunt serioși, cinstiți și responsabili, muncesc din greu și sunt respectați, țin la partid și s-au bătut pentru el și s-au săturat să li se spună baroni, corupți și comuniști. Ei nu sunt așa, iar PSD e partidul lor.

450.000 de membri au fost să voteze la una din cele mai importante manifestări de solidaritate a unui partid. Votul lor a însemnat alegerea unui drum nou. Votul de duminică a fost moment zero de la care începem să construim un spirit nou, autentic, de stânga, activ, care va pune mereu pe primul loc oamenii.

Trebuie să începem de la oameni. Vocația noastră e de a face politică pentru oamenii care muncesc din greu. Vom face politica celor ce muncesc în marile întreprinderi, a celor care lucrează în școli și grădinițe și au grijă de copiii noștri, a celor din spitale, care își fac zilele de naștere în gardă, vom face politica celor mulți care nu au sâmbăta și duminicalibere, care lucrează peste program fără a cere bani de frică să nu fie concediați.

Vom face politica celor care au afaceri mai mici sau mai mari, a celor care inovează, care duc mai departe tradițiile, a celor care au plecat în străinătate. Ei sunt cei care au ajutat România să treacă prin criză. Nu tăierile salariale au ajutat economia, ci banii pe care i-au trimis ei, muncind în condiții umilitoare.

PSD va trece prin Parlament votul prin corespondență cu sau fără sprijinul Opoziției.

Comunitatea va fi în centrul acțiunilor noastre. Acolo toate lucrurile devin concrete. Oamenii au nevoie de căldură, apă, școală, spital curat, locuri de muncă, drum asfaltat. Acolo rolul partidului se schimbă. Membrul de partid nu mai e o persoană care vorbește la televizor, e un vecin, un coleg de muncă, un om în care crezi sau nu. Acolo democrația nu mai e un concept vag, ci un lucru care contează”, a spus Dragnea.