Dragnea: M-a sunat Iohannis și mi-a spus că ar trebui să mă retrag. Eu cred că a intrat într-o zonă neconstituțională

Publicat: 25 04. 2016, 11:37

Liviu Dragnea i-a dat o replică dură și preşedintelui Klaus Iohannis. Liderul PSD susține că şeful statului a încălcat Constituția implicându-se în viața internă a unui partid și ameninţă că ar putea rupe orice cale de comunicare cu Cotroceniul, informează B1 TV. Iohannis i-a cerut lui Dragnea să se retragă, în urma condamnării la doi ani cu suspendare primită în Dosarul Referendumul.

”M-a sunat, nu e prima oară când mă sună. M-a sunat, vineri, seara pe la ora 7. Recunosc că eram la volan și i-am cerut să aștepte câteva minute. Atâta mi-a spus că îi pare rău în plan personal, dar în plan politic crede că ar trebui să mă retrag.

Eu cred că poate, fără să-și dea seama, a intrat într-o zonă neconstituțională. Un partid are interese profund legitime și au și niște drepturi, inclusiv acela de a-și alege liderul politic. Nu are dreptul să se amestece în viața internă a niciunui partid. Cei de la PNL au dreptul să atace, dar nu președintele”, a declarat Dragnea.
Acesta a mai susținut că nu i s-a părut normală intervenția președintelui: ”Nu mă așteptam la președintele Iohannis, nu mi se pare normal. Eu nu pornesc nicio suspendare, nici pe cea din 2012 nu am eu am pornit-o”.

Întrebat dacă vor mai exista căi de comunicare între PSD și Palatul Cotroceni, Dragnea a susținut că nu știe dacă își mai are rostul vreo discuție pentru că nu mai sunt foarte multe lucruri de spus.