Dragnea, despre sesizarea CCR: Nu mai putem sta așa la a nu știu câta încălcare a Constituției de către Iohannis (VIDEO)

Publicat: 26 11. 2018, 14:54

Liviu Dragnea a declarat că PSD i-a cerut ministrului Tudorel Toader să vină cu un proiect de sesizare a Curții Constituționale, după ce Klaus Iohannis a refuzat revocarea unor miniștri și numirea altora.

”Ministrului Toader i s-a solicitat un draft pentru o posibilă sesizare a CCR cu privire la un posibil conflict dacă și după 1 decembrie președintele va refuza să-și îndeplinească atribuțiile și să ia act de propunerile premierului. În funcție de ce va face Iohannis, luni, în coaliție, vom decide calea de urmat. Nu putem sta la nesfârșit cu un guvern în care președintele vrea să se implice fără a avea competența constituționale. A amânat nejustificat decizia până după 1 decembrie. Luni vom avea o discuție în partid și cred că e firesc și în coaliție, iar marți cel târziu vom utiliza acea cale, că nu putem sta la a nu știu câta încălcare a Constituției”, a declarat Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis a declarat că nu va semna nicio revocare și nicio numire de miniștri până la 1 Decembrie. El a susținut că PSD a propus până acum 70 de miniștri, lucru care nu i se pare deloc normal. Această declaraţie vine în contextul în care PSD a anunţat că Lia Olguţa Vasilescu a fost propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru Ministerul Transporturilor. De altfel, Iohannis nu a semnat nici cererile de revocare a lui Paul Stănescu de la Dezvoltare, respectiv Lucian Șova, de la Transporturi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.