Dragnea, de partea lui Trump în scandalul cu ONU: Ar trebui să ne gândim serios să mutăm ambasada României la Ierusalim (VIDEO)

Publicat: 22 12. 2017, 14:45

Donald Trump a provocat scandalul diplomatic al finalul de an pe plan mondial după ce a recunoscut oficial drept capitala a Israelului orașul Ierusalim și a anunțat mutarea ambasaderi americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

Această mutare a iscat un întreg scandal diplomatic, fiind cunoscut că Palestina revendică Ierusalim de Est, cucerit de Israel în 1967, drept locul unde va avea capitala noului său stat.

Acest scandal a ajuns în Adunarea Generală a ONU, iar acolo s-a votat o rezoluție de condamnare a acestei decizii. 128 au votat „pentru” această rezoluţie, nouă au votat „împotrivă”, iar 35 de ţări s-au abţinut.

Printre țările care s-au abținut se numără și România, iar acest lucru nu este pe placut lui Liviu Dragnea, care a declarat vineri în Parlament că România ar trebui să își mute ambasada din Israel la Ierusalim.

"Eu cred că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada României din Israel în Ierusalim. Ar trebui să ne gândim foarte serios. Sunt și chestiuni practice, toate instituțiile centrale ale Israelului sunt în Ierusalim și ambasadorii și personalul ambasadei face (fac, n.red.) naveta din Tel Aviv la Ierusalim. Cred că ar trebui să ne gândim serios ca ambasada României din Israel să fie mutată la Ierusalim”, a precizat Liviu Dragnea.

Acest lucru vine după ce Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti a reafirmat joi poziţia cu privire la implementarea „soluţiei celor două state”, Israel şi Palestina, care să co-existe în pace şi securitate, şi la necesitatea de a pune capăt acestui conflict.

Dragnea, de partea lui Trump în scandalul cu ONU: Ar trebui să ne gândim serios să mutăm ambasada României la Ierusalim

#DIRECT_ONE_5befzq#