Dragnea, critici la adresa lui Nicolaescu: Măsurile privind spitalele private nu au fost discutate în Guvern, declarația e neinspirată

Publicat: 14 01. 2013, 13:26

Vicepremierul Liviu Dragnea a criticat, luni, măsurile privind tăierea finanțării de la stat pentru spitalele private anunțate de ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, afirmând că declarația acestuia este neinspirată și că măsurile nu au fost discutate în Guvern, informează Mediafax.

Am văzut declaraţia domnului Nicolăescu legată de trecerea spitalelor în subordinea autorităţilor locale. Am avut o discuţie cu el, a rămas ca săptămâna asta să ne punem de acord. Nu cred că a fost foarte inspirată declaraţia„, a spus Dragnea.

Nu s-au discutat aceste măsuri în şedinţa de Guvern. Ar fi bine pentru toţi miniştrii ca înainte să facă declaraţii despre intenţii majore ale ministerului pe care îl conduc să aibă o discuţie în Guvern sau măcar cu primul-ministru„, a adăugat vicepremierul.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, a declarat, luni, că persoanele care doresc să deruleze o afacere prin spitalele private trebuie să facă acest lucru folosind proprii bani, ci nu banii statului rezultați din plata asigurărilor sociale de către populație.

Asigurările sociale de sănătate sunt obligatorii. Cine dorește să exprime opțiuni, poate să facă asigurări private. Asta este discuția, cetățenii acestei țări sunt 80% săraci și trăiesc din asigurări sociale. Cine vrea să facă afaceri privată, să o facă pe banii lui, nu pe banii statului”, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a anunțat anterior că este posibil ca spitalele private să nu mai primească finanțare de la stat, după ce contractul-cadru va intra în vigoare, la 1 martie 2013, pacientul trebuind să plătească tot dacă vrea să meargă la un spital privat. (Detalii AICI)