Dragnea: Coaliția nu mai există pentru că nu mai există guvernul. Transportatorii au dreptate. ASF ar trebui să se gândească la gradul de suportabilitate a asiguraților (VIDEO)

Publicat: 17 12. 2015, 14:04

Nu se mai poate vorbi despre o coaliție PSD-UNPR-ALDE pentru că nu mai există guvernul, a susținut liderul PSD Liviu Dragnea. Acesta a mai precizat că a existat o colaborare între aceste partide și după demisia Guvernului Ponta, dar că, în ultimul timp, ALDE a ales să voteze altfel decât PSD și UNPR.

Dragnea s-a referit și la necesitatea de a fi mărit salariul minim pe economie de anul viitor, dar a susținut că aleșii locali ar trebui să aibă și ei pensii speciale.

”Am constat că decizia noastră de a investi guvernul Cioloș a fost bună pentru că obiectivele noastre au fost atinse: mărirea salariilor s-a întâmplat, creșterea punctului de pensie s-a întâmplat, proiectele în comunitățile locale sunt continuate. Le-am mulțumit colegilor pentru cum au acționat în Parlament și pentru că au reușit  să blocheze inițiativele unor parlamentari de la alte partide, care nu se susțineau și care puteau bulversa activitatea Ministerului Transportului, Ministerului Dezvoltării și activitatea altor ministere”, a susținut liderul PSD.

Dragnea a precizat că i se pare normal ca Executivul Cioloș să analizeze dacă se poate majora salariul minim pe economie, dat fiind că nu există o hotărâre a fostului guvern în acest sens.

El a mai afirmat că această măsură este necesară deoarece există o mare discrepanță în privința repartiției veniturilor și pentru că afacerile nu vor fi afectate, dat fiind facilitățile fiscale ce urmează a intra în vigoare.

În opinia lui Dragnea, bugetarii merită să primească acei bani în plus ”care pentru ei înseamnă poate căldură în casă”.

Dragnea: Coaliția nu mai există pentru că nu mai există guvernul

#DIRECT_ONE_5bjopd#

”Nu vreau să pun presiune pe guvern. Noi am prezentat premierului date exacte. Nu are legătură cu capitalul electoral pentru că noi am majorat salariul minim din 2012 într-o manieră sustenabilă. În 2010, guvernul Boc a tăiat posibiltățile de negociere a salariilor pentru angajați, iar singura pârghie e hotătârea de guvern prin care se stabilește un salariu minim. Nefiind contracte colective (…) sunt milioane de angajați cărora nu le apără nimeni drepturile”, a ținut să precizeze acesta.

Liderul PSD a făcut o serie de afirmații și în legătură cu protestul transportatorilor de joi: ”eu sunt total nemulțumit de cum a lucra ASF. Am înțeles că acum se vorbește de controale, care se vor face sub presiune. Cine i-a oprit să facă asta până acum? Faptul că (transportatorii – n.r) au blocat circulația e generat de cauze obiective. Ei au dreptate. ASF ar trebui să se gândească la gradul de suportabilitate a asiguraților. Parlamentul e deschis la orice analiză”.

Liviu Dragnea a vorbit în termeni pozitivi și despre acordarea de pensii speciale aleșilor locali: ”Le-am spus colegilor să se gândească, totuși, că primarii nu au salarii mari. Au foarte multe constrângeri și puține drepturi. Au statut de funcționari publici, dar nu au drepturile lor, nu au sporurile lor. Este o categorie de care e interesată toată lumea. Orice cetățean are legătură cu o primărie. Cei de acolo trebuie să aibă venituri cât de cât civilizate”.

În legătură cu schimbul de replici pe care l-a avut cu Tăriceanu pe tema bugetului, Dragnea a susținut că, oricum, nu se mai poate vorbi despre o coaliție pentru că mai există guvernul.

”Suntem colegi în Parlament. Coaliția nu mai există demult pentru că nu mai există guvernul. Era o colaborare care funcționa, dar în mai multe rânduri ALDE nu a mai votat cum am votat noi și UNPR”, a susținut președintele PSD.