Dosarul stenogramelor referitoare la PDL, operațiunea cum îngropăm portocaliii. Ionuț Stroe: Nimeni din PNL nu-și asumă opinia exprimată în acele înregistrări (VIDEO)

Publicat: 10 05. 2015, 21:37

„Ne-am ținut de nas pentru că puțeau”, așa vorbesc liberalii despre democrat-liberali cunoscuți ca și portocaliii. „Un scandal monstru a izbucnit în partidul meu”, așa cum numește președintele Iohannis PNL, după ce mai multe înregistrări dintr-o ședință de guvern au fost făcute publice. Liberalii și portocaliii se bat pe cioara de pe gard, cioara de față fiind presupusa intrare la guvernarea PNL. Aceste răfuieli cu înregistrări, acest limbaj sublim de mahala, care „pute”, ca să-l citam pe liderul PNL Atanasiu, sunt foare educative. Vedem câte parale fac politicienii și le sunt obiectivele și interesele. Clasa aceasta politică trebuie ștearsă cu buretele pentru că pute. Modul acesta de a face politică pute și nu are legătură cu Romania lucrului bine facut, sau bine mirosit.

„E vorba de niște discuții private, de niște afirmații dintr-un context în care cei care se exprimă acolo nu și-au dat acordul. Nimeni din PNL nu-și asumă opinia exprimată în acele înregistrări. Nu poate fi vorba de așa ceva. De anul trecut am început construcția unui mare partid al dreptei, am avut succes împreună cu Klaus Iohannis în competiția prezidențială, avem ofertă publică în legătură cu viitorul premier desemnat de partid și este vorba de Cătălin Predoiu și lucrăm la un program de guvernare. Probabil că mâine Teodor Atanasiu va lămuri situația, va lămuri sensul afirmaților”, a declarat Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL, pentru B1 TV, în cadrul emisiunii „Dosar de politician„.

Înregistrările incendiare ale PNL care au apărut în spaţiul public, vor fi luate mâine în discuţie în şedinţa de partid şi sunt anunţate posibile sancţiuni. Vechii liberali nu sunt nici acum împacaţi cu ideea ,,mariajului” cu cei de la PDL. Într-o şedinţă de acum câteva zile, liderii liberali nu s-au sfiit să recunoască: au făcut fuziunea pentru alegeri, iar acum ar vrea să îi elimine pe pedelisti de la şefia filialelor şi să le ia funcţiile de conducere de la centru. Teodor Atanasiu îl acuză pe Vasile Blaga că îi este frică ca PNL să ajungă la guvernare.

„Îi e frica că dacă ajungem pe post, în poziție de top, ne ține foarte vulnerabili și atunci preferă să zică că da și să facă ca ba. Că nu zice nu. Până la ora asta eu cu colegii mei am adus 15 și el a adus. zero!”, aşa sună criticile lui Teodor Atanasiu pentru Vasile Blaga. Acesta a mai dezvăluit şi alte tensiuni din cadrul noului PNL.

„Noi fără PD nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Gândiți-vă că avem 28 de județe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obține. Eu vă spun că le-am dat și iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!”, a mai spus acesta.

La şedinţa vechiului PNL, care a avut loc la Bistriţa, au participat şi secretarul Marian Petrache şi copreşedintele partidului Alina Gorghiu.

Iar după toate aceste stenograme au apărut şi reacţii. Într-un mesaj pe Facebook, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu îi acuză pe liberali că nu şi-au respectat niciodată cuvântul după 1989. Mai ales atunci când vine vorba despre respectarea protocolului semnat prin care democrat liberalii ar fi cei care desemnează premierul.

Dosarul stenogramelor referitoare la PDL, operațiunea cum îngropăm portocaliii