Dosarul furtului de tablouri din Olanda: Mama și mătușa suspectului Radu Dogaru, cercetate în libertate

Publicat: 03 03. 2013, 11:29

Olga Dogaru, mama suspectului Radu Dogaru, a fost eliberată din arestul Poliţiei Capitalei. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului 5, după ce femeia a fost reținută pentru  24 de ore, fiind acuzată de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Procurorii au depus recurs în acest caz.

De asemenea, magistrații au decis și eliberarea mătuşii acestuia, apreciind că aceasta poate fi cercetată de procurorii DIICOT în stare de libertate.

Patru arme de vânătoare, care ar aparţine suspecţilor din cazul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Olanda, au fost găsite de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii făcute în judeţul Tulcea.

La rândul ei, Olga Dogaru, dar şi rudele acesteia, vor da în judecată DIICOT , pentru că ofiţerii le-ar fi distrus casele din localitatea tulceană, Carcaliu, în urma percheziţiilor.

Olga Dogaru este bănuită că ar fi ars şi două tablouri în momentul în care a aflat că fiul ei, Radu Dogaru este suspect în acest caz. Bogdan Cimbru, avocatul femeii explică situaţia.

„Este o declarație iresponsabilă, nu se coroborează cu niciun mijloc de probă de la dosarul în cauză, repet, nu este nicio chestiune tehnică care să dovesească că ar fi fost distruse total sau parțial acele pânze. În curând DIICOT va fi acționat în judecată încât a distrus imobile din acea localitate, pereți dărâmați , țigla de pe casă, în scopul identificării acelor bunuri”, a declarat avocatul.