Dosar de politician: Victor Ponta s-a născut sub zodia norocului (VIDEO)

Dosar de politician: Victor Ponta s-a născut sub zodia norocului (VIDEO)
Foto: B1 TV

Analiza guvernului Ponta se încheie cu însuși prim ministrul României.

Victor Ponta este un mare norocos. Într-un interviu din campanie, mama primului ministru spunea că Victor Ponta a ajuns membru PSD deoarece PSD-iștii au fost singurii care i-au oferit o șansă în viață. Șansa i-a fost oferita de Adrian Năstase.

După alegerile din 2004, marea șansă a premierului s-a numit Daciana Sârbu. Iubirea dintre cei doi și căsătoria l-au ajutat pe Victor Ponta să reziste politic în PSD deși era văzut ca „omul lui Năstase”.

Ponta a rămas șef la organizația de tineret a PSD în timpul lui Mircea Geoană. Socrul său, Ilie Sârbu, a devenit unul dintre cei mai influenți lideri ai partidului.

În 2009, a răsărit o noua șansă majoră, Ponta a fost cooptat în guvernul PSD- PDL deoarece avea relații bune cu Elena Udrea, avea ușa deschisă la Traian Băsescu și, evident, a făcut parte din echipa care a negociat ca PSD să facă alianța de guvernare cu PDL.

În 2010, o noua șansă: Ponta a ajuns din întâmplare șef la PSD după ce l-a bătut pe Mircea Geoană în urma unor jocuri de culise complicate, în care au fost implicați Adrian Năstase și Ion Iliescu.

În 2012 a ajuns premier tot din noroc, deoarece guvernul MRU a căzut în urma unei moțiuni de cenzură care a trecut în mod nesperat.

Ponta a ajuns, în fine, șeful unui guvern cu 70 la sută susținere parlamentară pentru că a avut șansa să-l convingă sau să-l păcăleasca pe Crin Antonescu să construiască USL.

Apoi, Ponta a avut din nou baftă pentru că Antonescu s-a prăbușit în sondaje și el a ajuns să fie candidatul inevitabil la președinția țării.

În final, după 12 ani de politică, pe Victor Ponta l-a lovit în moalele capului un ghinion major, numit Klaus Iohannis, care însă s-a transformat într-o noua mare șansă după numai șase luni. Realitatea arată că Ponta a rezistat ca premier și șef absolut al PSD în ciuda pierderii alegerilor.

Aflați mai multe despre acest dosar din materialul video de mai jos.

Dosar de politician: Victor Ponta s-a născut sub zodia norocului

Urmăriți B1TV.ro și pe
`