Dosar de Politician: Rețeta de îmbogățire a lui Pavel Badea include și banii Primăriei Craiova (VIDEO)

Publicat: 22 12. 2015, 22:04

Silviu Mănăstire a vorbit marți la ”Dosar de politician” despre Pavel Badea, candidatul PNL la alegerile pentru primaria Craiovei.

Badea este sprijinit de șefii PNL în frunte cu Mihai Voicu și Alina Gorghiu chiar dacă experiența și cariera sa nu-l recomandă pentru fotoliul de primar. „Doctorul de Chișinău”- Badea este lider al PNL în Craiova și consilier local. Fotbalistul a jucat pentru echipe obscure din Coreea și Japonia iar după reintoarcerea în țară în 2008 a intrat în politică și afaceri imobiliare.

Înainte de asta, Pavel Badea a fost nășit de penalul Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei. Acum, Badea vrea să-i calce pe urme primarului de tristă amintire. Atât timp cât baronul Solomon a fost în putere, Badea a fost locotenentul său. Nașul a avut grijă ca afacerile imobiliale ale finului, care depindeau de avizele primariei, să prospere. După ce Solomon a intrat la pușcărie însa în 2010, finul Badea a început să-l atace public. Asta spune multe despre caracterul său politic.

Numele lui Pavel Badea apare într-o serie de scandaluri publice la Craiova, care au legătură cu lumea fotbalului. Acum câteva săptămâni, afaceristul Mihai Rotaru a fost arestat în megadosarul restituirilor de la ANRP. Acest Rotaru este acuzat că a dat șpaga pentru a obține o despăgubire record de 25 de milioane de euro. Rotaru este însă și principalul acționar și sponsor al echipei de fotbal CS Universitatea Craiova. Iar Pavel Badea este tocmai directorul clubului sportiv Universitatea și prietenul lui Mihai Rotaru. Este de presupus că o mare parte din banii din care s-a finanțat echipa de fotbal din Craiova au provenit din milioanele de euro obținute de Rotaru prin cumpărare de drepturi litigioase și retrocedari dubioase.

Statistica arată că majoritatea afaceriștiilor implicați în fotbal au ajuns să aibă dosare de corupție și spălare de bani, fotbalul fiind potrivit pentru a albi mari sume de bani. Acum, Pavel Badea, candidatul PNL pentru primăria Craiovei, are mari probleme din cauză că și-a pierdut principalul finanțator în persoana lui Mihai Rotaru. Iar după cum știm, atât politica cât și fotbalul consumă resurse financiare considerabile. Însă, Pavel Badea este milionar în euro și un băiat descurcăreț când vine vorba de bani și politică.

De fapt, Badea știe că politica, fotbalul și imobiliarele merg mână în mână. În anii în care era un simplu consilier local la Craiova, Pavel Badea facea scandal public de fiecare data când se aprobau autorizațiile de construire și planurile de urbanism zonal. Badea avea însă interese directe în construcția și vânzarea de imobile.

Documentele arată însă că, într-o singură tranzacție imobiliară de excepție, Pavel Badea a câștigat nu mai puțin de 300 de mii de euro de la Primăria Craiova, el fiind consilier local al PNL. Acesta este un contract de vânzare cumpărare prin care Pavel Badea vinde 2.000 de metri pătrați de teren situat în afara orașului Craiova tocmai primăriei, cu exorbitanta sumă de 300 de mii de euro, adică 150 de euro metrul pătrat de teren.

Cum a fost posibil așa ceva? La mijloc este următoarea șmecherie. Acum 7-8 ani, primăria Craiova a modernizat strada Potelu, ce trecea pe lângă terenul lui Pavel Badea. Din greșeală, constructorii au asfaltat și putin din terenul lui Badea. Evident, este greu de crezut că Badea nu putea rezolva mica neînțelegere și să curețe mica porțiune de teren afectată de asfaltări.
Scopul a fost însă ca acesta să dea în judecată primaria Craiova.

Presa din Bănie a relatat că procesul dintre Badea și primăria Craiova s-a întins pe câțiva ani iar angajații Primăriei Craiova au absentat de la termenele de judecată şi nici nu au contestat rapoartele de expertiză prin care Badea cerea suma fabuloasă pentru întreg terenul de 2.000 de metri pătrați.

În final, Badea a scăpat de un teren greu de valorificat și și-a burdușit conturile cu 300 de mii de euro; terenul valora evident mult mai puțin, mai ales după căderea pieței imobiliare. Așadar, Badea a plătit pentru acel teren circa 1 euro pe metru pătrat și în final a obținut de 150 de ori câștigul.

Acum, la prima vedere, candidatul PNL la primăria Craiova știe să facă bani pentru el, abilitatea asta însă nu e o garanție că Badea este băiat cuminte. Averea sa imobiliară și implicarea sa în fotbalul din Craiova îi vor aduce cu siguranța bătăi de cap în campania electorală.

Dosar de Politician: Rețeta de îmbogățire a lui Pavel Badea include și banii Primăriei Craiova