Dosar de politician: Politrucii PSD rămân în funcții (VIDEO)

Publicat: 17 12. 2015, 20:20
Foto: B1 TV

Silviu Mănăstire a vorbit joi la ”Dosar de politician” despre schimbările pe care premierul Cioloș le-a făcut în zona ministerelor.

Câțiva politruci ai PSD au fost deja schimbați din funcții. Un exemplu sugestiv este cel al secretarului de stat din ministerul Economiei, un anume Maricel Popa, un politruc PSD de la Iași, demis acum două săptămâni.

O altă lovitură a premierului Cioloș este demiterea lui Claudiu Teodorescu din importanta funcție de secretar general al ministerului Justiției. JuniorulTeodorescu este un fost cărător de mapă al premierului Ponta, originar din județul Gorj. Teodorescu se ocupa de programarea audiențelor parlamentare ale lui Ponta la Gorj și apoi a fost promovat prefect al județului.

Ponta, împreună cu Robert Cazanciuc, fostul ministru al Justiției, cumnatul său de altfel, l-a adus pe acest Claudiu Teodorescu și l-a uns secretar general adjunct al ministerului Jusiției, o poziție extrem-extrem de importantă și influentă.

Dacian Cioloș își va seama în curând că va avea mult de furcă cu aceste „conserve ale PSD” – adică politruci care parazitează poziții importante în stat. Lui Cioloș îi va fi din ce în ce mai greu să guverneze dacă nu va face curățenie în aparatul de stat.

Justiția, de bine de rău, a fost un minister depolitizat succesiv de toate guvernele de la Năstase încoace. În 2012, Guvernul Ponta însă a pus din nou bocancul pe gâtul sistemului de Justiție. La mijloc a fost și orgoliul și poate dorința de răzbunare împotriva Justiției a celor doi procurori ratați în carieră, Ponta și cumnatul său Cazanciuc. Astfel, două numiri de politruci PSD-iști în funcții cheie din ministerul Justiției atrag flagrant atenția. O anume Silvia Mihalcea a fost numită director general al Oficiului Național al Registrului Comerțului. Apoi, în ultima lui zi de premier, Victor Ponta l-a numit în funcția de vicepreședinte (cu atribuții de președinte) al autorității naționale pentru cetățenie pe tristul politruc Andrei Tinu.

Pe acest Tinu îl recunoaștem din presa mondenă ca fiind fiul jurnalistului Tinu de la ziarul Adevărul și crescător internațional de șerpi veninoși. Tinu junior se ocupa de o afacere cu venin de viperă. Între timp, juniorul lui Tinu a ajuns mare lider al Tineretului PSD-ist, iar recent a candidat la conducerea TSD, fără succes însă. Așadar, tânărul politruc Tinu este acum ditamai șeful Autorității pentru Cetățenie din subordinea ministerului Justiției, fără să aibă nicio experiență și calificare reale.

Tinu este deținătorul unei simple diplome a unei făcultăți de drept. Autoritatea pentru cetățenie lucrează alături de serviciile de informații la dosarele celor care aplică pentru dobândirea cetățeniei române, o operațiune extrem de delicată și importantă după izbucnirea crizei refugiaților din Orientul apropiat.

Premierul Cioloș are obligația să verifice modul în care politrucul Tinu a fost numit președinte al acestei importante agenții guvernamentale.

Revenim la al doilea politruc PSD cu functie în ministerul Justiției: Silvia Mihalcea a fost plantată de Victor Ponta la conducerea importantului Oficiu al Registrului Comerțului, după ce timp de zece ani a fost „fața de la secretariatul lui Viorel Hrebenciuc”. De unde știm asta: din înregistrările unui dosar de corupție în care Hrebenciuc îi spunea generalului Mitică Iliescu că rezolvă orice la Registrul Comerțului pentru că „șefa acolo este fata lui Silvia”. Nu întâmplător, Silvia Mihalcea mai este poreclită în PSD drept „blonda lui Hrebe”. Totuși, Silvia Mihalcea de la Registru nu este numai fata lui Hrebenciuc, ci și fiica prim-procurorului șef al Parchetului de la Brăila, un mare șmecher local, amic evident cu Hrebenciuc.

După ce zece ani a „secretariat” pentru Hrebenciuc, această Silvia Mihalcea a devenit una din șefele organizației de femei a PSD. Din poziția de șefă a Registrului Comerțului din subordinea ministerului Justiției, Mihalcea are acces în tot sistemul național de înregistrare și evidență al firmelor din România. Și mai grav este că Silvia Mihalcea a bulversat Registrul Comerțului prin epurări.

Astfel, la oficiul de la Vaslui l-a numit director pe un anume Ciprian Trifan, secretarul general al organziației PSD Vaslui. La fel a procedat și la Maramureș sau la Gorj. Așadar, vorba comuniștilor, pe care premierul Cioloș o știe bine: ”la vremuri noi, tot noi, adică tot PSD-iștii sunt la putere.

Dosar de politician: Politrucii PSD rămân în funcții