Dosar de Politician: Liberalii, PSD-iștii și foștii PDL-iști sunt amestecați laolalta în administrația locală din Vrancea (VIDEO)

Dosar de Politician: Liberalii, PSD-iștii și foștii PDL-iști sunt amestecați laolalta în administrația locală din Vrancea (VIDEO)

Silviu Mănăstire a vorbit marți la ”Dosar de politician” despre propunerea PNL la primăria Focșani.

La Vrancea, denumită deja republica lui Oprișan, liberalii încearcă un experiment politic. PNL propune un om de afaceri care să candideze la primăria Focșani, deși în repetate rânduri partidele de dreapta au încercat să câștige alegerile cu diverși afaceriști locali. Este suficient să ne aducem aminte de senatoarea portocalie Sorina Plăcintă, fosta ministresă la Tineret și Sport, patroana unor fabrici de confecții. Sau de tânărul Răzvan Mustea, fiul unui potent om de afaceri din Vrancea, promovat ca ministru al Comunicațiilor în baza relației de prietenie cu Elena Băsescu. Este însă greu ca într-unul dintre cele mai sărace județe ale României, cum este Vrancea, tocmai oamenii bogați să fie aleși în funcții. Totuși, PNL îl propune drept candidat la primăria Focsani pe un anume Ionuț Ștefan, patronul unei fabrici de mase plastice.

Ștefan deține compania Balcanic prod. care a avut în anul 2014 o cifră de afaceri de circa 12 milioane de euro și un profit de 800.000 de euro. Fabrica liberalului Ionuț Ștefan are circa 45 de angajați. La prima vedere omul de afaceri este un om serios: firma sa nu are niciun fel de datorie la stat și nici nu face afaceri cu statul. Ionuț Ștefan este însă  „o gură spartă” – pentru că vorbește mult și inevitabil spune multe prostii. Într-un filmuleț postat pe pagina sa de socializare, aspirantul la fotoliu de primar al Focșaniului îl „injură politic” tocmai pe fostul primar liberal al orașului, un anume Nicolae Lățcan (primar între 1992-2000).

Marea problemă este că fostul primar Nicolae Lațcan este tocmai socrul candidatului Ionuț Ștefan. Omul de afaceri este căsătorit cu fiica primarului de ani buni și, din ce am aflat noi, nu sunt divorțați

Este evident că Ionuț Ștefan încearcă să repare o mare problemă la Vrancea: toți politicienii de la PNL, PSD, PDL, vechiul PRM au fost mână în mână în ultimii 25 de ani, iar distrugerea județului s-a făcut în grup și prin complicități locale transpartinice. Este la fel de evident că baronul PSD Marian Oprișan a distrus orice opoziție politică în județ încă din fașă.

O alta problemă a tânărului om de afaceri care vrea să reformeze administrația din Vrancea, profund baronizată este că tata-socru Lațcan este angajatul primăriei Focșani, adică indirect al primarului PSD aflat în funcție. Potrivit presei locale, socrul lui Ionuț Ștefan este un bugetar de lux al administrației lui Decebal Bacinschi, primarul PSD; socrul este de ani buni director al societății UDET, ce aparține primăriei Focșani.

Liberalii, PSD-iștii și foștii PDL-iști sunt amestecați laolalta în administrația locală din Vrancea, pentru că fiecare trebuie să traiască sub soare. Cazul județului Vrancea în care oameni aparent independenți, oameni care au reușit în afaceri sau în viata profesională vor să se implice în administrație, dar nu au șanse reale, vorbește despre cât de bolnavă este această țară.

La Vrancea și peste tot în țară e la fel, poți să fi primar 16-20 de ani, așa cum este Decebal Bacinschi la Focșani, să nu faci practic nimic, iar lumea să te voteze. La fel, poți timp de 16 ani să conduci un judet asemenea lui Marian Oprișan și nimeni niciodată să nu te poată schimba, deși toți cei din Vrancea știu că sunt aproape cei mai săraci dintre romani.

Românii rămași sau plecați din țară care se luptă să supraviețuiescă nu trebuie să uite că vinovați pentru coșmarul lor sunt politicienii care fie i-au izgonit peste granițe, fie i-au transformat în asistați sociali în țară, care stau la mila statului. Și, în consecință, votează practic la comandă, ținându-i astfel pe baroni în funcții.

Dosar de Politician: Liberalii, PSD-iștii și foștii PDL-iști sunt amestecați laolalta în administrația locală din Vrancea

Urmăriți B1TV.ro și pe
`