Dosar de Politician: Iohannis și Cioloș au făcut troc cu PSD-ul lui Dragnea (VIDEO)

Publicat: 19 11. 2015, 20:40

Silviu Mănăstire a vorbit în ediția de joi a emisiunii ”Dosar de politician” despre guvernul Cioloș, mai ales despre miniștrii Victor Vlad Grigorescu și Dan Costescu.

Miniștrii guvernului Cioloș au fost aleși pe genunchi, iar portofoliile cu bani au fost vândute PSD-ului. Băieții șmecheri i-au trimis în funcții, asemenea unor marionete, pe necunoscuții Victor Vlad Grigorescu și Dan Costescu.

Victor Vlad Grigorescu, ministrul Energiei, este fiul unui anume Andrei Grigorescu. Grigorescu senior a fost secretar de stat din partea PSD în ministerul Industriilor, în vremea controversatului Dan Ioan Popescu, zis DIP-ul.  DIP-ul, alături de Grigorescu, a liberalizat piețele de energie și gaze în anul 2004, ceea ce a dus la apariția băieților deștepți din energie. Așa s-a născut afacerea Energy Holding, deținută de Bogdan Buzăianu, finul lui Dan Ioan Popescu. Energy Holding a jefuit sute de milione de euro de la compania de stat Hidroelectrica. Noul ministru al Energiei este creația acestor băieți deștepți din energie.

Victor Grigorescu a fost angajat de tatăl său în ministerul Economiei fix în anul 2004 în poziția de expert UE, la Departamentul de Comerț Exterior. Grigorescu a fost consilier al foștilor miniștrii Codruț Sereș și Răzvan Nicolescu, ultimul făcând parte din guvernul Ponta. Apoi, Grigorescu junior a fost promovat de prietenul său Nicolescu și de PSD în importanta funcție de președinte al Consiliului de Administrație al Electrica SA în septembrie 2014. Victor Vlad Grigorescu, la conducerea companiei Electrica SA, a declanșat un război monstru între companie și ministerul Energiei, o companie listată la bursa, care își pierde astfel din valoare.

Lucrurile sunt și mai grave și încurcate în ceea ce-l privește pe noul ministru al Energiei. Declarația sa de avere arată că este potent, are sute de mii de euro în conturi, apartamente, case și terenuri. Însă, ministrul Grigorescu pretinde că deține o firmă care face consultanță, de la care primește și salariu de o mie de euro pe lună, firma se numește AG Industrial Consult. Însă, în ultimii ani, compania ministrului Grigorescu a fost practic fără activitate și a avut cifre de afaceri penibile, de cateva mii de euro timp de cinci ani.

Mai mult, compania aparține de fapt tatălui său, fostul secretar de stat. Ceva este în neregulă cu declarația de avere a ministrului Energiei. Deci, de fapt, guvernul tehnocrat Cioloș, este o adunătură de interese a mafiei politico-economice, care a condus România 25 de ani.

În final, în bătaie de joc, prim-ministrul Dacian Cioloș l-a pus ministrul Transporturilor pe necunoscutul Dan Costescu. Cioloș a prezentat în programul de guvernare o singură frază privitoare la domeniul infrastructurii, în condițiile în care România este codașa Europei la autostrăzi. În aceste condiții în care Transporturile însemnă cel mai greu minister al Guvernului, Cioloș îl face ministru pe acest Costescu.

Datele sumare arată că Dan Costescu este un tip promovat de fostul ministru PSD Ioan Rus. Niciun specialist din piața transporturilor și infrastructurii nu cunoaște activitatea profesională a pretinsului tehnocrat Costescu. Ioan Rus, adică PSD-ul, l-a numit acum câteva luni pe Costescu în funcția de șef al companiei falimentare CFR, prezentându-l drept un specialist în domeniul feroviar. Costescu pretinde în CV-ul său oficial că a condus o afacere privată în domeniul consultanței și al ingineriei. Compania se numește Sistematic Com SRL.

Dosar de Politician: Iohannis și Cioloș au făcut troc cu PSD-ul lui Dragnea